Acasă EVENIMENTE Samsar de mașini trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Metoda ”bidonul” încă...

Samsar de mașini trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Metoda ”bidonul” încă funcționează foarte bine

0

Un bărbat din Florești, județul Cluj a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscal.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au dispus începerea procesului penal, în care Alin Virgil Mureșan este acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste 700.000 de lei/

”Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj la data de 18.11.2022 … înregistrat la Tribunalul Cluj la data de 04.01.2023…, a fost trimis în judecată inculpatul Mureșan Virgil Alin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în modalitatea calificată şi continuată, prev. şi ped. de art. 9 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (11 acte materiale) şi art. 41 alin. (1) Cod penal”, se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani. În cazul de față el nu se va putea înțelege cu procurorii, deoarece prejudiciul mai mare de 100.000 euro.

Samsar de mașini

Mureșan este acuzat că s-a folosit de datele personale ale unor 11 persoane pentru a cumpăra mașini din Uniunea Europeană, pe care ulterior le-a revândut în România.

Persoanele în cauză s-ar fi trezit cu citații de la ANAF pentru a plăti TVA-ul în condițiile în care ele nu au știut de tranzacțiile efectuate pe numele lor.

”Le-a folosit datele de identificare abuzând de încrederea lor, s-ar fi implicat în procedura de efectuare a achiziţiilor intracomunitare având ca obiect 11 autovehicule noi, în valoare de 3.055.490 de lei, de la comercianţi de profil din Ungaria şi ar fi ascuns sursa taxabilă respectiv că autovehiculele ar fi fost achiziţionate din Ungaria ca maşini noi şi că trebuia depus decont special de TVA şi achitată TVA aferentă pentru fiecare dintre acestea anterior înmatriculării pe numele persoanelor care figurează ca achizitori din spaţiul intracomunitar”, se mai arată în rechizitoriu.

Prejudicul creat bugetului de stat, mai spun procurorii este în sumă de 732.833 de lei, reprezentând TVA sustrasă de la plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.