Acasă EVENIMENTE Scade interesul pentru chirii la Cluj-Napoca din cauza scumpirilor. Garsonierele devin tot...

Scade interesul pentru chirii la Cluj-Napoca din cauza scumpirilor. Garsonierele devin tot mai scumpe

0

Nu mai este niciun secret faptul că sectorul imobiliar este tot mai scump la Cluj-Napoca, iar prețurile la chirii sunt tot mai mari, inclusiv la garsoniere. Astfel, din cauza acestor scumpiri oamenii încep să își piardă tot mai tare interesul pentru chirii

Potrivit unui studiu al unei platforme imobiliare, interesul chiriaşilor este în scădere faţă de cel manifestat în luna martie, dar rămâne peste cel de anul trecut, românii vizualizând cu 7% mai multe pagini cu anunţuri imobiliare faţă de aprilie 2022. Aceeaşi tendinţă se observă şi în cazul contactărilor, unde utilizatorii au realizat cu 11% mai puţine contactări faţă de luna martie, dar cu 23% mai multe faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit unui comunicat Storia.

Chiriile la garsoniere, tot mai scumpe

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, chiriile medii au rămas constante de la o lună la alta pentru apartamentele cu două şi trei camere, în timp ce preţul mediu de închiriere pentru garsoniere a crescut cu 3% faţă de luna anterioară, de la 320 de euro, o chiria a ajuns la 330 euro (echivalentul a 1.623 lei), adică la aproximativ 50% distanță de salariul minim pe economie.

Practic, este aproape imposibil pentru cineva care lucrează pentru acest salariu să stea singur și să închirieze o garsonieră aproape de acest preț în Cluj-Napoca. La toate acestea s-ar mai adăuga și utilități, care sunt și ele costisitoare în contextul prețurilor crescute la energie. Asta doar pentru locuit, fără alimentație și alte „mofturi”.

Comparativ cu luna martie, în aprilie s-au înregistrat uşoare creşteri la chiriile apartamentelor de două şi trei camere din principalele oraşe ale ţării, mai arată cele mai recente date de pe Storia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.