,

Scandal imens la Florești! Șulea își face jocurile cu PMP pentru a-l aduce pe inculpatul Vancea înapoi în Consiliul Local! Îl vrea viceprimar!

Posted by

Întreaga filială a PMP Florești a migrat spre Partidul Verzilor, după de a refuzat să facă jocurile actualului primar de Florești, inculpatul Horea Șulea și a senatorului PMP de Cluj, Vasile Cristian Lungu.

În acest joc de culise a intrat îmsă preotul Dinu Criste, mare făuritor de ciocolată dar și un veritabil traseist politic. Ca o paranteză, trebuie spus faptul că în anul 2016, preotul Dinu Criste a candidat pentru funcția de primar al comunei Florești, din partea PSD. Acum încearcă din nou, de la PMP, partid unde nu a ajuns oricum, ci ca o soluție de rezervă. Acum Dinu Criste va candida de la PMP, și se va retrage din Consiliul Local Florești, pentru a permite intrarea lui inculpatului Ioachim Vancea, pe care Horea Șulea îl vrea viceprimarul său.

Potrivit unor surse locale, între actualul primar al comunei Florești, Horea Șulea și senatorul PMP Vasile Cristian Lungu, președintele PMP Cluj, există o înțelegere politică pentru salvarea inculpatului Ioachim Vancea, fost primar al Floreștiului, și omul care este a aprobat urbanismul haotic care există acum în comună, să intre în Consiliul Local Florești.
Înțelegerea dintre Șulea și Lungu se referă la faptul că Dinu Criste, urmează să candideze pentru funcția de primar și de consilier local, de pe primul loc, urmând a se retrage în favoarea lui Ioachim Vancea. Mai trebuie menționat, că inculpatul Vancea a fost condamnat, în data de 27 decembrie 2019, de Judecătoria Cluj Napoca, pentru cinci fapte de abuz în serviciu, la pedeapsa de trei ani de închisoare. În același dosar, actualul primar, Horea Șulea a primit tot trei ani de ani de închisoare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, asimilate infracțiunilor de corupție. Dosarul se află în faza de apel.
După ce s-a aflat despre această înțelegere, mai spun sursele noastre, toată organizația, în frunte cu președintele Coroian Cristi și vicepreședintele Mic Adrian, amândoi consilieri locali, au plecat la Partidul Verzilor. Adrian Mic este fostul candidat la Primăria Florești din partea PMP, la alegerile din 2016.
Ce spunea Dinu Cristea, în 2016 despre primarul Șulea, cel care acum este acuzat că face jocurile în interiorul PMP, pentru aducerea lui Ioachim Vancea, înapoi, în Consiliul Local Florești.
„Horia Șulea a venit ca primar după ce înainte ocupase postul de viceprimar. Adică știa care sunt prioritățile în comună dar totuși n-a făcut nimic. N-a găsit o soluție să tranzităm și noi Floreștiul în condiții de normalitate. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care am decis să candidez, pentru că am ajuns să-mi fie mie jenă de domnul Primar Șulea. Dimineața îmi duc copilul la școală și mă folosesc de o variantă scurtă. O iau pe lângă stadion, iar ca să ajung în stradă ies printr-o grădină care a rămas deschisă și care aparține familiei primarului Șulea. Mă întreabă cumnatul lui dimineața: iar treceți pe aici, d-le Crsite? Iar eu îi răspund că da, pentru că primarul n-a găsit o soluție mai bună. Vreau să nu-mi mai fie jenă, să implementăm soluții astfel încât floreștenii să nu mai facă, zilnic, crize de nervi. Da, pentru că asta ni se întîmplă și când plecăm de acasă și când ne întoarcem”, a comentat Crsite.
 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *