,

Scandal la Curtea de Apel Cluj. Primarul din Baia Mare ar fi făcut infarct și nu a mai ajuns la audieri

Posted by

În cursul zilei de joi, la Curtea de Apel Cluj a avut loc un nou termen în dosarul de corupție, în care primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș este acuzat de luare de mită.

Termenul era programat să înceapă la ora 10, dar ședința a fost suspendată, după avocații lui Cherecheș au anunțat că acesta nu mai poate ajunge la audieri, din cauza faptului că ar fi făcut un infarct. Avocatul Alexandru Râșniță a menționat textual: ”semne de infarct”.

Președintele completului de judecată Monica Șortan le-a cerut avocaților să pună la dispoziția instanței, acte medicale emise de doctori care să susțină acest diagnostic. Magistratul s-a arătat nemulțumit de faptul că de mai multe ori, Cătălin Cherecheș a încercat să tergiverseze prin diferite metode judecarea apelului.

Soția primarului, Tabita, se afla pe holul Curții de Apel Cluj, îmbrăcată cu rochie neagră, fiind într-o vizibilă stare de agitație.

Tabita Cherecheș a venit la Curtea de Apel Cluj.
Tabita Cherecheș a venit la Curtea de Apel Cluj.

DNA Cluj acuză tergiversarea dosarului

Procurorul DNA, prezent la ședința de judecată a spus că primarul din Baia Mare urmărește tergiversarea procesului.

Unul dintre avocații lui Cherecheș, respectiv Alexandru Râșniță a replicat că este dreptul clientului lui să fie audiat, și că nu este vorba despre nicio tergiversare.

În acest schimb de replici a intervenit și judecătoarea Șortan care a preciazat că la mai multe termene de judecată, Cherecheș a lipsit pe motive medicale.

”Vă pot spune la câte termene de judecată inculpatul a lipsit pe motive medicale
sau la câte termene nu a vrut sa dea declarații!!! Este relevant???”, a spus judecătoarea Șortan.

Alexandru Râșniță nu a ezitat și a luat din nou cuvântul, afirmând că este ceva necurat la mijloc, și că primarul nu poate fi audiat deoarece este internat în spital.

”Are probleme medicale serioase. Azi nu e posibil sa fie audiat pentru ca este internat. Domnul Chereches dorește sa dea declarație. Nu cred ca îl putem priva de acest drept. Este internat cu sindrom coronarian acut cu elemente medicale de infarct. Domnului Chereches i s-a făcut rău cu soția în mașină. Nu este vorba de tergiversare, inculpatul este gata sa dea declarație”.

Schimburi de replici

La termenul de azi au avut loc și câteva schimburi de replici, care arată că tensiunea din dosar este maximă.

Judecător: La termenul trecut clientul dvs. de ce a plecat din sală?
Avocat Râșniță: A avut un abces dentar.
Procuror DNA: Data trecută a părăsit sala motivând ca are ședință.

La instanța de fond, Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani cu executare, pentru luare de mită.

Apelul care se judecă la Curtea de Apel contează foarte mult pentru cariera politică și administrativă a edilului din Baia Mare. Dacă va fi condamnat, acesta își va pierde mandatul și este posibil să ajungă din nou la închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *