Acasă EVENIMENTE Scandal la UBB Cluj. Un profesor a fost înregistrat în timp ce...

Scandal la UBB Cluj. Un profesor a fost înregistrat în timp ce avea un limbaj total „neacademic”

0

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este în mijlocul unui nou scandal, după ce un profesor de psihologie a fost înregistrat în pauza unui seminar, în timp ce înjura.

Imaginile au apărut în spațiul public și implicit în presă, iar conducerea universității s-a sesizat și a deschis o anchetă.

Cum se apără profesorul

Cu o experiență de peste 30 de ani la catedra de Psihologie, profesorul în cauză s-a apărat și susține că înregistrarea a fost realizată într-o pauză și distribuită ilegal de către studenți pe rețelele sociale. Acesta a răbufnit în pauza unui seminar, susținut de o colegă de catedră. Motivul ar fi unul banal: bărbatul intrase în întâlnirea online pentru a face un anunț, însă toți studenții erau în pauză. Potrivit tinerilor, situația nu este singulară, scrie stirileprotv.ro.

Ce spune rectorul Daniel David

„Comportamentele injurioase sunt inacceptabile în spațiul academic, fie că discutăm despre un context public sau despre un context privat. În acest moment situația sesizată se află în analiză atât la Comisia de Etică, cât și în cadrul conducerii universității”, a declarat David.

Potrivit regulamentului universității, seminariile nu pot fi înregistrate de către studenți, însă ”asta nu scuză comportamentul injurios, ci ridică un alt tip de problemă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.