, ,

SCANDAL Pompierii ”interlopi” de la Turda, la masă cu bombardierii. Anchetă la ISU Cluj. VIDEO cu bătaia

Posted by

În locul procurorilor din Turda, jurnaliștii de investigații află adevărul despre scandalurile făcute de bombardierii din Turda.

Și printre acești bombardieri îi regăsim și pe doi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Împotriva plutonierilor majori Alin Baciu și Cătălin Sicoe a fost pornită o cercetare disciplinară la nivelul ISU Cluj.

Culmea este faptul că Serviciul Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului de Interne, care are ca atribuții de identificare a unor pericole pentru siguranță publică, nu a acționat în niciun fel.

Plutonierul Alin Baciu era la locul bătăi

Potrivit informațiilor obținute de Foaia Transilvană, la scandalul de la restaurantul ”Sarea-n bucate”, din Turda, printre bombardieri s-a aflat și plutonierul Alin Baciu (foto jos, alaturi de copilul de 7 ani – după bataia din restaurant).

Pe imagini se poate vedea cum angajatul de la ISU Cluj stă și bea la masă cu cei care acum sunt căutați de procurorii din Turda, care nici ei nu și-au făcut treaba.

Pe imaginile video, Baciu se află în partea stângă, îmbrăcat cu un tricou de culoare albastră. El a venit la restaurantul fraților Mureșan, de la Electrogrup, unde a avut loc agresiunea care a dus la desfigurarea unui om, cu copilul lui în vârstă de șapte ani.

După ce agresiunea se consumă, Baciu se ridică de la masă și intervine între agresori, Sorin Vălean și Andrei Gherman.

Anchetă pentru pompierul Sicoe de pe SMURD

Al doilea pompier implicat este plutonierul Cătălin Sicoe (foto stânga si foto articol), un personaj desprins mai degrabă din celebrul serial Baywatch.

Sicoe este paramedic pe echipajul SMURD de la Turda. Acest echipaj a fost redirecționat spre restaurantul ”Sarea-n bucate”, unde a avut looc agresiunea.

Sursele noastre susțin că pe drumul dintre restaurant și spitalul din Turda, plutonierul de pompieri a încercat să influențeze victima, spunându-i că ”s-a lovit singur”, și nicidecum că a fost bătut cu bestialitate.

Așa cum se vede în fotografia de mai jos, pompierul Sicoe este prieten cu agresorii Sorin Vălean și Andrei Gherman. Surse din lumea interlopă locală ne-au comunicat că Sicoe este văzut în permanență în anturajul interlopilor locali.

Generalul Moldovan: Am declanșat o anchetă internă

ISU Cluj a confirmat că Sicoe a fost paramedic pe echipajul SMURD care a fost la restaurantul ”Sarea-n bucate”.

Pe de altă parte, generalul Ion Moldovan, șeful ISU Cluj ne-a declarat că la nivelul unității pe care o conduce a fost declanșată o anchetă internă, ca urmare a unei plângeri, care vizează comportamentul plutonierului Sicoe.

”Cercetarea disciplinară este începută pentru membrul echipajului de prim ajutor calificat”.

Legat de celălalt angajat al ISU Cluj, generalul Moldovan (foto dreapta) a mai spus că acesta a fost sancționat de mai multe ori în legătură cu anturajul pe care îl are.

”Cunoaștem ce fac cei doi angajați ai noștri. Nu este normal să aibă un astfel de comportament dar ce să facem. Acum am declanșat o anchetp internă. Ei sunt angajați de la mijlocul anilor 2000, deci sunt oameni cu 20 de ani vechime la noi. Ei trebuie să înțeleagă că nu e bine să ai astfel de prieteni”, a spus generalul Moldovan.

Foaia Transilvană așteaptă și reacțiile celor doi pompieri de la ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *