Scandalul facturilor false. Viceprimarul din Jucu a scăpat de demitere. PSD a votat împotrivă

Posted by

În urma dezvăluirilor făcute de Foaia Transilvană, despre viceprimarul UDMR al comunei Jucu, Cluj, care a umblat cu facturi false, șase consilieri locali de la PNL și USR i-au cerut demisia.

PSD Jucu condus de primarul Dorel Pojar, dreapta, l-a apărat pe viceprimarul Cocoși, stânga
PSD Jucu condus de primarul Dorel Pojar, dreapta, l-a apărat pe viceprimarul Cocoși, stânga

În cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc în cursul zilei de marți, pe ordinea de zi a fost și proiectul inițiat de cei sașe consilieri locali care se referea la demiterea viceprimarului Mihai Cocoși.

La vot, cei șapte consilieri PSD  au votat împotriva demiterii viceprimarului, în ciuda ilegalităților flagrante făcute de edil.

Prins cu facturi false

La ședința din luna octombrie a Consiliului Local Jucu a ieșit mare scandal. Familia viceprimarului comunei Jucu, Mihai Cocoși, a cerut decontarea unor lucrări efectuate pentru repararea acoperișului unei clădiri, închiriată de la Primăria Jucu, pe care o conduce.

Pentru a-și dovedi pretenția, familia lui Cocoși a depus 19 facturi, în sumă de 4.800 de lei, emise de firma Internațional Lider Roof, din Cluj Napoca.

Consilierul local de la USR, Nicolae Borca ne-a explicat că viceprimarul ceruse compensarea chiriei pentru imobilul respectiv, care nu a fost achitată de o lungă vreme, cu lucrările efectuate pentru reparația acoperișului.
Firma nu mai are activitate din 2018

Numai că firma care a emis facturile de reparații este inactivă fiscal din anul 2018.

”Inactiv conform deciziei nr.72416 / 01-NOV-18, cu inactivare din 13.11.2018, conform dosarului întocmit de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj, publicat la 13.12.2018”, se arată în dreptul acestei societăți, reprezentată de un anume Pavel Vasile.

Din acest motiv, firma nu putea emite facturi, iar dacă le-a emis acestea sunt false, cei în cauză putând fi acuzați de fals și uz de fals.

Nicolae Borca de la USR și-a dat seama de falsuri și a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, până la lămurirea situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *