Connect with us

Hi, what are you looking for?

SOCIAL

Schimbarea la față. Cât de adevărate sunt cuvintele din Sfânta Scriptură

În data de 6 august, în fiecare, Biserica Ortodoxă celebrează sărăbătoarea de Schimbarea la Faţă a Domnului. În calendarul religios, sărbătoarea este trecută cu roșu, fiind considerată una importantă.
 
Dincolo de simbolistica religioasă, această sărtbătoare are și o altă însemnătate. Începând cu această dată, semnele toamnei sunt tot mai vizibile.
De azi vine toamna.

De azi vine toamna. Sursa foto: Facebook

 
Un text care este citit de preoți în biserici descrie cel mai bine, ce înseamnă ”schimbarea la față” a naturii.
 
”De azi, omule, nu te vei mai culca afară și nici nu vei mai dormi pe pământ. Căci pe sub el se vor ascunde lighioane, iar frigul nopții va avea lung tăiș. De azi, iarba va îmbătrâni pe câmpuri și va bate prima pală de galben în frunze. De la mesteceni și fân va veni primul semn de toamnă. De azi, amintește-ți, omule, că ești trecător și vezi cum înainte de a trece vremea ta, trece vremea tuturor lucrurilor pe care le atingi: poamele se coc, semințele se scutură, florile se ofilesc și se duc spre pământ. Dar tu nu-ți căzni azi sufletul cu amărăciune, nici nu-l certa, căci așa îți va rămâne până va da din nou colțul ierbii.
Ci ridică-ți ochii și însoțește-te azi cu oameni care înțeleg înaltul. Și schimbă-te. Și, dacă ai fost rău, fă-te bun. Și dacă ai făcut rău, fă bine. Și dacă ai urât, iartă. Și dacă ai greșit, îndreaptă. Înțelepțește-te, căci curând vine toamna!”, este textul scris de Camelia Radulian.

Scriptura se referă la Schimbarea la față

Biblia vorbește de Schimbarea la Față a Domnului, iar în ziua de azi, preoții citesc din fața altarelor Evanghelia.

”În vremea aceea a luat Iisus cu Sine pe Petru și pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Şi S-a schimbat la faţă înaintea lor și a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Şi iată, Moise şi Ilie s-au arătat lor, vorbind cu Dânsul. Și, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voieşti, vom face aici trei colibe: Ţie una, și lui Moise una şi lui Ilie una. Dar, pe când el vorbea, un nor luminos i-a umbrit şi, iată, glas din nor zicând: Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; de Acesta să ascultaţi! Şi auzind, ucenicii au căzut cu faţa la pământ şi s-au spăimântat foarte tare. Dar Iisus S-a apropiat de ei și, atingându-i, le-a zis: Sculaţi-vă şi nu vă temeţi! Și, ridicându-şi ochii lor, nu au văzut pe nimeni decât numai pe Iisus singur. Şi pe când se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicând: Nimănui să nu spuneţi ceea ce aţi văzut, până când Fiul Omului va învia din morți”.

 
 
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Polițiștii clujeni din localitatea Dej au fost sesizați cu privire la faptul că multiple biserici din oraș au fost jefuite de persoane necunoscute, de...

EVENIMENTE

Legea de salarizare a clerului prevede că salariile mitropoliților și a episcopilor sunt cele mai mari din toată Biserica Ortodoxă din România. Salariile de...

EVENIMENTE

În patrimoniul cultural al județului Cluj se regăsește una dintre cele mai vechi lăcașuri de cult, cu o istorie de peste 250 de ani,...