Acasă ADMINISTRATIV Armata caută soldați la Cluj. Câte locuri sunt disponibile și care sunt...

Armata caută soldați la Cluj. Câte locuri sunt disponibile și care sunt criteriile de recrutare

0

Ministerul Apărării Naţionale a lansat, prin intermediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului militar zonal Cluj, o campanie de recrutare a candidaţilor, băieţi şi fete, pentru categoria de personal ”soldat/gradat profesionist”.

Centrului Militar Zonal Cluj informează că pentru posturile de soldat/gradat profesionist, seria suplimentară 2022, sunt disponibile 1695 de locuri, dintre care 158 în județul Cluj.

Care sunt criteriile de recrutare

– vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
– absolvenți cel puțin ai primilor doi ani de studiu din învățământul secundar superior, în condițiile prevăzute de Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
– permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma „Auto” şi/sau – pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „Geniu”.

Cum se vor desfășura activitățile de recrutare și selecție

• înscrierea candidaților: 20.09 – 24.10.2022;
• selecția aptitudinală generală a candidaților: 26.09 – 11.11.2022;
• perioada de efectuare a examinării medicale: 03.10 – 15.11.2022;
• perioada de efectuare a examinării/evaluării aptitudinale medicale și/sau evaluării psihologice a aptitudinilor speciale: 10.10 – 22.11.2022;
• termenul final de întocmire/actualizare a dosarului de candidat: 25.11.2022.

Lista funcţiilor pentru care se organizează concurs poate fi consultată la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal Cluj.

Pentru candidaţii cu domiciliul în judeţul Cluj, înscrierea se face la sediul Biroului Informare-Recrutare (actul necesar pentru înscriere este cartea de identitate). n momentul înscrierii, candidații vor putea consulta lista cu locurile scoase la concurs și vor primi informații suplimentare legate de pașii pe care îi au de urmat în procesul de recrutare și selecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.