Acasă EVENIMENTE Se cere mandat de arestare pentru un alt bombardier din Turda. Lucrurile...

Se cere mandat de arestare pentru un alt bombardier din Turda. Lucrurile au scăpat de sub control în orașul condus de Cristi Matei

0

Întâmplările de la restaurantul ”Sarea-n bucate”, din Turda, unde mai mulți interlopi locali a bătut două persoane, între care și managera locali, sunt departe de a fi elucidate de procurorii din Turda.

Acum, anchetatorii au cerut mandat de arestare pentru interlopul Andrei Marius Gherman, care a participat la bătaia respectivă, fiind considerat principalul autor al infracțiunilor cu violență extremă, ce au urmat.

Judecătoria Turda a amânat judecarea mandatului de arestare pentru data de 17 februarie 2023, după ce la termenul din data de 13 februarie 2023, Gherman nu a fost de găsit.

În consecință, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, Gherman a fost citat să se prezinte la termenul din data de 17 februarie a.c., la adresa din buletinul de identitate. El are posibilitatea legală de a-și susține nevinovăția și de a explica ce s-a întâmplat la restaurantul ”Sarea-n bucate”.

Al doilea interlop a fost arestat

Vinerea trecută, Judecătoria Turda a dispus arestarea preventivă a numitului Sorin Gabriel Vălean (foto jos n.n.), un alt interlop local care a participat la bătaia de la restaurantul ”Sarea-n bucate”.

”Admite propunerea formulată în dosar nr. 3382/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda și în consecință: … dispune arestarea preventivă a inculpatului Vălean Sorin Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.02.2023 și până la data de 12.03.2023, inclusiv”, se arată în mandatul de arestare.

Despre Vălean au existat indicii că acesta ar fi fugit în Marea Britanie, unde a apărut într-o fotografie alături de alte persoane care au avut probleme cu legea.

Valean a ajuns în arestul IPJ Cluj, unde va sta în următoarele 30 de zile.

Parchetul Turda: a folosit și un topor

Într-un răspuns oficial trimis redacției noastre, procurorul șef de la Turda, Călin Ciobam susține că anchetatorii fac cercetări în acest dosar pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau nefolosirea fără drept de obiecte periculoase și lovire sau alte violențe.

”Ca stare de fapt s-a reținut că în data de 1 februarie 2023, în timp ce se aflau în incinta restaurantului ”Sarea-n bucate” din municipiul Turda, doi bărbați, în vârstă de 33 de ani, au agresat două persoane vătămate – bărbat și femeie – după care unul dintre cei doi agresori a spart unul dintre geamurile restaurantului folosind un topor. Având în vedere specificul și particularitățile cauzei, la acest moment nu vă putem furniza alte informații, întrucât ar putea fi afectată urmărirea penală aflată în curs”, ne-a comunicatul primul procuror Cioban.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.