,

Se închide cel mai celebru restaurant excentric al Clujului, după 16 ani

Posted by

Se închide cel mai celebru restaurant excentric al Clujului, după 16 ani de activitate. Este vorba de luxosul restaurant Baracca de pe strada Napoca din Cluj-Napoca.

Cel mai celebru restaurant excentric al Clujului își închide porțile după 16 ani
Se închide cel mai celebru restaurant excentric al Clujulu, după 16 ani

Considerat unul dintre cele mai de fițe restaurante de fine-dinning din Cluj, Baracca a anunțat că se va închide definitiv din 12 august, dar până atunci va mai primi clienți.

Proprietarii Baracca au publicat un mesaj de adio pe pagina de Facebook oficială. Aceștia au precizat că nu mai au spațiu pentru dezvoltarea afacerii, iar unul dintre motive ar fi lipsa unei terase.

 „După mulți ani de creștere, am început să recunosc că nu ne mai rămâne spațiu pentru a face acest lucru, asta m-a condus la decizia de a încheia definitiv această poveste”, a declarat Maria Dunca, proprietar Baracca.

Mesajul de adio al proprietarei Baracca

„Acum 16 ani, am început ceva despre care nu credeam că va deveni ceea ce este acum, Baracca. L-am văzut înflorind prin ochii mei, dar cel mai important, prin privirea clienților noștri, cărora le mulțumesc pentru că au crezut în acest proiect încă de la început. În timp ce am crescut ca restaurant, am crescut și ca familie. De-a lungul anilor Baracca a reușit să dobândească cea mai pasionată, talentată și muncitoare echipă pe care mi-aș putea cere vreodată.

Toți acești oameni m-au ajutat să-mi transform visul în realitate, ceva pentru care voi fi mereu recunoscător. Momentele pe care acest loc ne-a permis să trăim împreună sunt cele pe care le vom prețui pentru totdeauna.

Totuși, după mulți ani de creștere, am început să recunosc că nu ne mai rămâne spațiu pentru a face acest lucru, asta m-a condus la decizia de a încheia definitiv această poveste. Restaurantul va fi închis definitiv începând cu data de 12 august. Prin urmare, toți cei care ar dori să retrăiască această experiență pentru ultima dată sunt invitați să o facă. În sfârșit, mulțumesc din nou tuturor celor care au crezut în acest proiect la fel de mult ca și mine, acești ani trecuți au fost de neuitat”, a fost mesajul de rămas bun al antreprenoarei Maria Dunca.

Clienții regretă închiderea Baracca

Clienții care au trecut pragul acestui restaurant de pe strada Napoca au publicat mai multe mesaje prin care își exprimă regretul pentru închiderea acestui local.

„Baracca.  Regret enorm!Ciitind ,m-a cuprins un nefiresc total! Am adorat acest loc iar dacă mă intrebai ce recomand în Cluj ,invariabil #Baracca era răspunsul meu !

…pff!Cuvinte multe care îmi curg în minte precum ploaia torențială din acest moment, din Italia !O metaforă că îmi plânge sufletul??!!!
Ultima experiență am trăit-o în Iunie ,aici !De top ,de vis,de referință, alla grande ,să păstrez nota !

Păstrez şi port cu mine profesionalismul fantastic al șefului de sală,care povestea cu clienții ,în dulcele lor grai ,într-o franceză şi engleză, ìmpecabile …sprijinul doamnei Maria în recomandarea celui mai fin Prosecco ,în asocierea care m-ar fi reprezentat frumos, păstrez etichetele de la Tiramisu fiind de mult, consumatorul trecut de cifra celor peste o sută de mii…

A fost despre clienți frumoși, rafinati …

Despre pâinea cu maia proprie de 6 ani…

Despre trufele de Transilvania … despre untul de casă, operă de gust …

Vă păstrez, Oameni Frumoși! Vă păstrez frumos iar pentru mine veți dăinui !

Vă mulțumesc pentru sprijinul de multe stele de la Cosmoprof , din 13 Mai!”, a scris Georgia Ghetea.

Baracca, considerat în topul restaurantelor din România

„In Cluj Napoca exista Baracca si apoi restul… Cu siguranta e in top si pe Romania!”, a scris Raul Rusu.

„Categoric cel mai bun restaurant din România. Ne va fi tare dor de perfecțiunea pe care ne-ați oferit-o absolut de fiecare dată. Mulțumim, Baracca! Mulțumim, Maria Dunca!”, a scris Alin Ignat.

„Sper ca vestea asta trista ascunde un alt inceput intr-o alta forma, oricare ar fi ea… Maria, Dan, Roland si restul echipei, felicitari pentru tot ce ati facut pentru gastronomia romaneasca si sper sa mai avem ocazia sa stam la masa impreuna! Ma inclin!”, a scris Florin Itu.

„Multumesc pentru super experientele culinare! Cu Baracca am invatat ce inseamna fine dining si am descoperit placerea de a savura un pahar de vin langa preparate incredibile. Pasiunea, daruirea, perseverenta, anii de munca in care ai renuntat de multe ori la timpul cu familia, la vacante, la seri linistite, au avut ca rezultat un restaurant apreciat ca fiind cel mai bun nu doar din Cluj, ci din tara. Felicitări si succes in orice alt proiect pe care, daca il incepi, sunt convinsa ca il vei ridica la rang de arta!”, a scris Teodora Fornade.

„Singurul loc culinar din Cluj unde simțeam ca suntem evoluați, educați, apreciați ca și clienți, mulțumiți ca și gurmanzi! Felicitări și mulțumim pentru toată munca și timpul de calitate oferit!”, a scris Ramona Zuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *