,

Se întâmplă în România, la Cluj. O firmă cu un singur angajat a câștigat un contract la licitație de 100 milioane de lei. Ce va trebui să facă?

Posted by

Un contract important de aproape 100 de milioane de lei a fost atribuit la licitație, în mod halucinant, unei firme cu un singur angajat, iar Consiliului Județean Cluj nu i s-a părut nimic suspect. Această societate va trebui să întrețină 14 drumuri din județul Cluj.

Compania este din Bistrița și a fost înfiinţată acum 6 ani şi nu a avut niciodată mai mult de un angajat. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de un milion şi jumătate de lei. În următorii patru ani va încasa de la stat de 60 de ori mai mult pentru întreţinerea drumurilor judeţene din zona Gherla, scrie observatornews.ro.

Ce obligații are angajatul firmei respective

Conform contractului, pe lângă tunderea vegetaţiei de pe marginea părţii carosabile, sau înlocuirea indicatoarelor rutiere degradate, singurul angajat al acestei firme are obligaţia de a întreţine şi podurile, lucru deloc uşor aici, având în vedere starea în care se află. Şi să îndeplinească dorinţa soferilor care circulă către satul Buza. Mai exact, să înlocuiască pe câţiva kilometri acest pietriş cu un strat de asfalt. 

La sediul firmei, singura persoana pe care am întâlnit-o nu a fost dornică să explice cum va respecta contractul. 

Înregistrare camera ascunsă:

– De la Antena 1! Oare cu cineva din conducere am putea vorbi?

– În ce problemă?

– Pe asfaltări.

– Nu, nu vă dau nicio relaţie, deja ştiu povestea. Nu, nu, nu. Nu mă interesează.

– Ideea asta era, doar să ne spuneţi…

– Nu, nu, nu. Nici număr de telefon, nici să mă contacteze nimeni nu mă interesează.

– Ideea era pentru un singur angajat, ştiţi…

– Nu dau niciun fel de relaţii.

Consiliul Județean Cluj nu vede nicio problemă cu privire la această situație

Societatea din Bistriţa are doi subcontractanţi, care vor face, de fapt lucrările. „Își asumă asigurarea tuturor utilajelor și personalului necesare în ceea ce privește derularea acordului cadru. În condițiile în care legislația în vigoare permite recurgerea la această procedură”, a transmis Consiliul Judeţean Cluj.

Această firmă a mai câștigat o licitație pe 3 ani de zile pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *