Acasă ADMINISTRATIV Se lucrează intens la curățarea Someșului. E nevoie și de responsabilitate din...

Se lucrează intens la curățarea Someșului. E nevoie și de responsabilitate din partea cetățenilor

0

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj lucrează la foc automat, zilnic, pentru curățarea albiei râului, în zona podului Garibaldi în special.

Având la dispoziție și un escavator, SGA Cluj a adunat până acum câteva zeci de kilograme de deșeuri, majoritatea dintre ele fiind cauciucuri, iar acțiunea continuă și în aceste zile și în zilele următoare.

E nevoie și de o schimbare majoră de comportament

„În această perioadă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin din nou pentru curățarea râului.

Situația în care se prezintă albia râului reprezintă rezultatul gestionării ineficiente a regimului deșeurilor în comunitățile riverane. Este vorba despre deșeuri istorice, adunate de-a lungul anilor, un semnal de alarmă la modul în care noi, oamenii, tratăm mediul înconjurător. Ne-am făcut curățenie în case și în curți, dar aruncăm #gunoaiele în râu, ignorând faptul că acesta reprezintă sursa noastră de sănătate.

Pentru îmbunătățirea situației este necesară o schimbare majoră în plan comportamental.

Menţinerea unui râu curat va putea fi realizată numai prin acţiuni de prevenire a depozitării necontrolate a deşeurilor în zona din amonte de municipiul Cluj-Napoca, îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor la nivelul localităților prin servicii de salubrizare reale şi eficiente, implementarea colectării selective, acțiuni de educare și conștientizare publică etc.

Dincolo de aceste principii ce decurg din managementul deşeurilor şi sunt în aria de competență a autorităților, să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, au precizat cei de la SGA Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.