Connect with us

Hi, what are you looking for?

ADMINISTRATIV

Se lucrează intens la Transilvania Apusenilor, cel mai spectaculos și sălbatic drum montan

Cel mai spectaculos și sălbatic drum montan, Transilvania Apusenilor – DJ 107I, este în plin proces de modernizare, iar lucrările se desfășoară într-un ritm alert.

Transalpina de Apuseni” va avea peste 78 de kilometri de drum județean modernizat și va asigura legătura între zona Apusenilor şi Autostrada Sebeş – Turda.

Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri, iar lotul 2 se va întinde pe 34,91 km.

Când va fi gata Transilvania Apusenilor

Producătorul de pavele responsabil susține că avan­sează cu lu­cră­rile la ce­le două tron­soane de șosea. Finalizarea lotului 1 este estimată pentru luna decembrie 2023, iar pentru cel de-al doilea primăvara anului 2024.

Spectaculosul drum montan din Alba străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Apuseni.

Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată din cauza depopulării. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii intervin în aceste momente, alături de Serviul de Ambulanță Județean, pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane, după ce un utilaj greu...

EVENIMENTE

O apariție rară a fost surprinsă de o cameră de monitorizare în Parcul Natural din Munții Apuseni, potrivit Romsilva. Este vorba de o barză...

EVENIMENTE

Temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă au dus la înghețarea Lacului Beliș din județul Cluj, iar un fenomen unic a fost surprins pe...