Se mută Penitenciarul Gherla în afara orașului? Anunțul făcut de ministrul Justiției

Posted by

Un anunț a fost făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, la Oradea, cu privire la faptul că șase penitenciare din țară, printre care și cel de la Gherla, sunt situate în zona central critică a unor orașe importante și ar putea fi relocate.


În această situație nici penitenciarele, dar nici centrele orașelor nu ar putea fi dezvoltate așa cum ar trebui.

„Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla.

Ce se întâmplă când ai un penitenciar în buricul târgului? Există o serie de probleme în ceea ce privește dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri”, a afirmat Alina Gorghiu, scrie antena3.ro.

Ministrul a declarat că cu sprijinul autorităților publice locale și județene, cu o analiză serioasă la nivel național și cu acord guvernamental, va putea fi corectată o astfel de situație.

„Încercăm să găsim soluții pentru construirea unui nou peniteniciar, în afara orașului, cu minim 700 de locuri de cazare„, a scris Alina Gorghiu pe Facebook după vizita la Penitenciarul din Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *