Se redeschide circulația pe Transfăgărășan cu o lună mai repede

Posted by

Se redeschide circulația pe Transfăgărășan cu o lună mai repede. (DN 7C), între Piscu Negru şi Bâlea Cascadă. Astfel, șoferii vor putea circula cu o lună mai repede, începând de miercuri, 6 iunie 2024.

Se redeschide circulația pe Transfăgărășan cu o lună mai repede
Se redeschide circulația pe Transfăgărășan cu o lună mai repede

Cel mai spectaculos drum din Romania

„Transfăgărășanul (DN 7C) se deschide de mâine începând cu ora 07.00 (cu aproape o lună mai devreme față de normativul care prevede deschiderea circulației la data de 1 iulie)!

Se va putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) între orele 07.00 – 21.00”, a transmis Directorul CNAIR, Cristian Pistol, într-o postare pe Facebook

În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

Avertiment! Mare atenție la urși

Directorul CNAIR a mai transmis că face apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărășanul să nu încerce să hrănească urșii care staționează în zona drumului pentru a nu provoca reacții periculoase din partea acestora.

La începutul lunii mai, DRDP Brașov anunța, tot într-o postare pe Facebook că a început dezăpezirea la „cel mai spectaculos drum din România” și că acest drum ar putea fi redeschis cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie.

Acest drum se redeschide astfel circulației rutiere cu o lună decât era programată inițial, la 1 iulie 2024.

Șoferii și turiștii care vor veni să urce pe Transfăgărășan vor trebui să fie foarte atenți la urși. Celebrul drum este unul dintre cele mai spectaculoase din România, fiind renumit în toată Europa pentru peisajele de vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *