Se schimbă vremea în toată țara. Ploile iau cu asalt România, iar la munte lapoviță și ninsoare

Posted by

Ploile și frigul iau cu asalt toată țara, începând de duminică, 15 octombrie, iar în zona montană sunt prognozate ninsoare și lapoviță, potrivit unei informări a Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, în intervalul 15 octombrie, ora 12 – 16 octombrie, ora 16 vor fi ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, în toată țara. Se va înregistra o răcire semnificativă a vremii, mai ales în zona montană înaltă, unde sunt prognozate precipitații mixte.

„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și izolat 20…25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor”, a transmis ANM.

ANM a emis o atenționare meteorologică Cod Galben de vânt puternic, valabil în intervalul 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12.

În intervalul menționat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *