Se unește Cluj-Napoca cu Floreștiul? Ce spune primarul Boc

Posted by

Posibila unificare a municipiului Cluj-Napoca cu cea mai mare comună din România, Florești, a revenit din nou în atenția opiniei publice, iar primarul Emil Boc a declarat că nu există o reformă administrativă.

În schimb, susține edilul, administrația locală din Cluj-Napoca pregătește această unificare a celor două localități prin proiectele sale metropolitane.

„Pentru că nu există reformă administrativă. Ultima reformă administrativă a fost în 1968, nimeni nu a avut curajul să o ducă mai departe și să o actualizeze. Sunt convins că va veni și un asemenea moment, nu e departe.

Până atunci însă noi facem unire de jos în sus. Noi pregătim unirea Clujului cu Florești, cu Baciu și cu tot ce-i în preajmă prin proiectele comune pe care le avem: transport în comun pentru toată lumea, coridor pe malul Someșului din Gilău până-n Apahida, facem tren metropolitan, facem centură, etc. Am făcut echivalentul a 5 creșe mai mult decât până acum, am triplat numărul locurilor în creșe… populația a scăzut, dar numărul de locuri a crescut. De ce? Pentru că n-au făcut cei din zona metropolitană și toată lumea vine la Cluj.

Am făcut toate acestea pentru că am ținut cont de acest element și după aceea, încet dar sigur, le-am spus că am încredere să facă și ei școli. Și încep acum, vedeți, și în Florești, Baciu, Apahida se construiesc școli/grădinițe. Dar noi mereu ne-am gândit la ideea Clujului Metropolitan. Dacă am fi așteptat și acum ne-am fi apucat de proiecte eram un ghetou. Nu eram un oraș care să fie de referință un România și Uniunea Europeană”, a spus Emil Boc, la un post de radio local.

Municipiul Cluj-Napoca şi-a redus populaţia la sub 300.000 de locuitori, cu 37.978 de persoane mai puține, coborând la o populaţie de 286.598 locuitori, au aratat datele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *