Se va circula cu greutate pe străzile George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hossu

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că, începând de astăzi, 4 martie 2021, lucrările de modernizare  începute pe  străzilor George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hossu, implică unele restricții de  circulație.

Pe cele două străzi menționate va fi permisă circulația autovehiculelor pe câte o bandă pe sens. În plus, pe timpul lucrărilor, se interzice parcarea pe aceste străzi, etapizat. Pietonii vor circula pe culoare pietonale pe partea carosabilă, acesta fiind deja marcate și protejate prin balize.

”Stațiile de transport în comun de pe strada George Coșbuc au fost relocate pe Aleea Stadion. Pe str. George Coșbuc, tronsonul cuprins între Aleea Stadion și Splaiul Independețtei, s-a instituit sens unic de circulație dinspre Splaiul Independenței spre Aleea Stadion, circulația în zonă desfăsurându-se pe Aleea  Stadion – str. Uzinei Electrice – Splaiul Independenței”, anunță cei de la Primăria Cluj Napoca.

Toate restricțiile de circulație sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, marcaje temporare și alte mijloace de semnalizare rutieră.

Cele două străzi vor fi modernizate

Pentru strada Cardinal Iuliu Hossu situaţia proiectată prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu plăci de piatră naturală, similar cu străzile adiacente. Trotuarele se vor dota cu mobilier urban asemănător celorlalte străzi din zona centrală.

Se vor amenaja: 85 de locuri de parcare, se vor amplasa 4 stații de încărcare mașini electrice, 14 rastele pentru parcare biciclete, 35 bănci cu spătar și fără spătar, 38 pubele, 80 de arbori noi și 58 de stâlpi de iluminat.

Valoarea investiției : 9.532.817,22 lei fără TVA

Pentru strada George Coșbuc lucrările prevăd reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu dale de piatră naturală, similar cu străzile adiacente din zona centrală.

Se vor amenaja: 25 de locuri de parcare, 16 rastele pentru parcare biciclete, 10 bănci cu spătar și fără spătar, 22 pubele, 29 de arbori noi și 24 de stâlpi de iluminat.

Valoarea investiției : 5.727.410,71 lei fără TVA.

Investiție și la infrastructura de energie electrică

 De asemenea, se vor executa lucrări de modernizare iluminat public cu aparate de iluminat cu surse LED, inclusiv în zona trecerilor de pietoni, unde se vor amenaja rampe de acces pentru persoanelor cu dizabilități.

Se vor executa lucrări de îmbunătățirea nivelului de securitate și protecție în instalații cu asigurarea parametrilor normali calitativi ai energiei electrice, lucrări executate prin SC Electrica SA .

Se va construi canalizație și rețea de fibră optică precum și canalizație suplimentară pentru relocarea rețelelor aeriene în subteran de către CFO Integrator.

Lucrările de modernizare sunt realizate de RADP Cluj-Napoca.