,

Secretarul Consiliul Județean Cluj va fi cercetat penal. Este suspect pentru că a pus în pericol Aeroportul Internațional Cluj

Posted by

Un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca a decis ca Simona Gaci să fie cercetată penală. Gaci ocupă a doua funcția de importanță din cadrul Consiliului Județean Cluj, după cea de președinte. Secretarul Consiliul Județean Cluj va fi cercetat penal.

Secretarul Consiliul Județean Cluj va fi cercetat penal.
Secretarul Consiliul Județean Cluj va fi cercetat penal. Simona Gaci ar fi avizat mai multe acte.

Din informațiile oficiale, Simona Gaci a fost cercetată într-un dosar penal. Procuroru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a dispus clasare acuzației. Fapta are legătură cu activitatea Aeroportului Internațional Cluj Napoca.

”Prin acţiunile sale au fost încălcate dispoziţii cuprinse în Legea nr. 215/2001, O.U.G. 109/2011 şi Regulamentul nr. 139/2014, ceea ce a avut ca urmare vătămarea intereselor legitime ale petentei privind menţinerea siguranţei şi securităţii zborurilor desfăşurate pe aerodromul administrat de regie cât şi vătămarea dreptului de a opera un aerodrom, prin impunerea unor schimbări care făceau posibilă suspendarea ori invalidarea Certificatului de Aerodrom nr. RO-07/11.07.2017, ceea ce echivala cu sistarea imediată a tuturor operaţiunilor desfăşurate de aeroport. Mai exact, prin aplicarea HCJ nr. 220/2017 aeroportul nu mai îndeplinea condiţiile de management prevăzute de regulament referitoare la asigurarea unei competenţe profesionale la nivelul conducerii (lipsa managerului responsabil, în sensul regulamentului nr. 139/2014)”, au susținut cei de la Aeroportul Internațional Cluj.

S-a dispus continuarea urmăririi penale

Judecătorul a decis să infirme ordonanța procurorului de la PCA Cluj. Magistratul a mai decis redeschiderea urmăririi penale și audierea Simonei Gaci în calitate de suspect.

S-a reținut faptul că în timpul anchetei nu a fost respectat Codul de Procedură Penală. Simona Gaci a fost audiată fără a fi reprezentată de avocatul ales.

”Va desfiinţa soluţia de clasare dispusă cu privire la suspecta Gaci Simona pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la perturbarea serviciilor Aeroportului și va dispune trimiterea cauzei la procuror pentru a completa urmărirea penală, întrucât în mod nelegal s-a procedat la audierea suspectei în lipsa apărătorului ales al persoanei vătămate, iar din în starea fapt expusă în ordonanța de clasare și actele de la dosar, nu reiese elementul material al infracțiunii cu privire la care s-a reținut că nu este săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”, se arată în sentința Judecătoriei Cluj Napoca.

Astfel, judecătorul decide că se impune reaudierea suspectei cu respectarea dreptului apărătorului ales al persoanei vătămate de a fi încunoștințat și de a participa la administrarea acestui mijloc de probă.

De asemenea, se impune conturarea unei stări de fapt însușite de organul de urmărire sens în care se vor administra oricare alte probe necesare pentru stabilirea situaţiei de fapt şi lămurea tuturor aspectelor legale, apreciind asupra eventualelor cereri în probaţiune formulate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *