Acasă EVENIMENTE Secretarul milionar. Alexandru David, secretarul comunei Apahida s-a transformat într-un mare devoltator...

Secretarul milionar. Alexandru David, secretarul comunei Apahida s-a transformat într-un mare devoltator imobiliar

0

Funcționar public de aproximativ 20 de ani, Alexandru David (foto) este secretarul comunei Apahida, județul Cluj. Adică, persoana care trebuie să verifice de legalitate toate documentele emise de Primăria Apahida și de Consiliu Local Apahida.

Pentru cine nu știe, Apahida se află la 12 kilometri de Cluj Napoca, locul unde mafia imobiliară stă la pândă în fiecare zi.

Numai că, dacă te uiți în declarațiile de avere ale secretarului David se pot observa niște lucruri, care sunt cel puțin revoltătoare. Sarcina verificări averii funcționarului David revine Comisiei de Verificare a Averilor, de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Milioane de euro din afaceri imobiliare

De câțiva ani, secretarul David s-a transformat într-un mare dezvoltator imobiliar, averea lui crescând constant.

De exemplu în declarație de avere pentru anul 2021, secretarul David a scris că a vândut la data de 15.04.2021, către Digger Constructors SRL, un proiect imobiliar pentru suma de 1.4 milioane euro. Din această sumă, jumătate au intrat în conturile lui David, acesta fiind proprietar în cotă de 1/2 din terenul din Apahida, situat pe strada Nouă, unde au fost construite mai multe blocuri.

Digger Construct SRL este patronată de fostul fotograf al lui Emil Boc și a construit mai multe blocuri, chiar și în Apahida, chiar printre casele oamenilor.

Foaia Transilvană a scris despre acest subiect, și despre faptul că locuitorii din Apahida, nu mai doresc construcția de blocuri între case.

În 2017, secretarul a vândut 20 de apartamente

”Aventurile” imobiliare ale secretarului David nu sunt o noutate pentru locuitorii din comuna Apahida.

În 2017, pe strada Traian, din localitate, David a construit un bloc cu 20 de apartamente, împreună cu soția lui Elvira, și cu unul dintre patronii de la Digger Construct.

Din cele 20 de apartamente construite, și ulterior parțial vândute, secretarul și soția lui au încasat 2/8 din valoarea totală, adică un sfert.

Mica avere din declarația pe 2022

În declarația de avere pentru 2022, secretarul David a scris că are depozite de sute de mii de lei și euro, la diferite bănci din România.

De exemplu, are un depozit de 600.000 de lei și un altul în euro de 299.995 euro. În tabelul de mai jos se pot vedea toate conturile secretarului David, metamorfozat în mare investitor imobiliar.

Ne întrebăm retoric dacă primarul comunei Apahida, Grigore Fati, de la PSD, îi va cere secretarului să aleagă între funcția publică și afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.