, ,

Secretarul milionar din Apahida investește din nou. Construiește un cartier de case în Câmpenești

Posted by

Secretarul comunei Apahida, cel care potrivit funcției pe care o deține, trebuie să asigure legalitatea actelor emanate de la Primăria și Consiliului Local Apahida, Alexandru David, s-a transformat într-un veritabil dezvoltator imobiliar.

De câteva luni, secretarul milionar Alexandru David (foto jos) construiește un mic cartier de case în Câmpenești, între străzile Viitorului și Orizontului. Investiția se ridică la câteva sute de mii de euro. Sursele noastre spun că valoarea terenului în zonă este de minim 20 de euro/mp. Aceleași surse ne-au informat că terenul pe care David construiește casele, este de peste 1.800 de metri pătrați.

Parte din acest teren, figureză întăbulat, pe Vlad Alexandru David, unul dintre fii secretarului.

La costul legat de achiziția terenului se adaugă și cele pentru construcția caselor. În prezent se ridică două case, urmând ca în perioada următoare să fie construite altele două.

Autorizație pe persoană fizică

La fața locului, pe strada Orizontului, în dreptul uneia dintre case există un mix anunț. Astfel aflăm că beneficiarul autorizației de costruire 16, este direct Alexandru David. Casele autorizate sunt parter și etaj.

Doar că în urma anchetei pe teren, reporterul Foii Transilvane a descoperită că cele două vile au și un subsol generos, cu un perete cortină, din geam termopan, care este transformat în spațiu de locuit.

Pentru cest fapt, Foaia Transilvană va sesiza Inspectoratul pentru Siguranța Construcțiilor Cluj pentru a vedea dacă cele două case construite respectă sau nu autorizașia de construire.

Secretarul milionar a vândut un proiect imobiliar cu 1.4 milioane de euro

În declarație de avere pentru anul 2021, secretarul David a scris că a vândut la data de 15.04.2021, către Digger Constructors SRL, un proiect imobiliar pentru suma de 1.4 milioane euro.

Din această sumă, jumătate au intrat în conturile lui David, acesta fiind proprietar în cotă de 1/2 din terenul din Apahida, situat pe strada Nouă, unde au fost construite mai multe blocuri.

Digger Construct SRL este patronată de fostul fotograf al lui Emil Boc și a construit mai multe blocuri, chiar și în Apahida, chiar printre casele oamenilor.

Foaia Transilvană a scris despre acest subiect, și despre faptul că locuitorii din Apahida, nu mai doresc construcția de blocuri între case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *