O ședință care a avut loc zilele trecute, la PSD Cluj, a scos la iveală mai vechi metehne, demne de fostul Partid Comunist Român dar și de vechii secretari de partid care erau un fel de ”Dumnezei” prin județe.
Președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș a organizat ședința respectivă, la care au fost chemați să participe mai mulți funcționari publici, cu funcții de conducere în diferite instituții publice ale Statului Român.
Acești funcționari sunt fie membrii de partid, fie persoane susținute de PSD Cluj pentru a ocupa funcții de conducere la instituții publice deconcentrate sau companii strategice.
Mai multe imagini de la ședința respectivă au fost publicate pe contul de facebook al PSD Cluj.
Sursele noastre interne susțin că la ședință s-au discutat chestiuni de organizare a partidului dar și finanțare viitoare a filialei PSD Cluj.
Cine a fost prezent la plenara PSD Cluj
Mai multe fotografii au apărut în spațiul public de la respectiva ședință, unde în capul mesei trona Alexandru Cordoș, secretarul general al PSD Cluj, Horea Chirteș sau Ioan Oleleu, vicepreședinte al Autoritatea Națională de Sănătate Veterinară.
Surse interne din PSD Cluj ne-au precizat că pe listă apar mai multe nume publice după cum urmează:
Șoptirean Ramona, director adjunct la Direcția Județeană de Finanțe Cluj;
Ciortea Răzvan, subprefect;
Uifălean Paul, director Direcția Agricolă Cluj;
Rozor Mihaela, șef serviciu APIA;
Milăsan Flaviu, director Casa de Cultură a Studenților;
Săcară Ovidiu, consilier director Poșta Cluj;
Anastase Claudia, director Transelectrica Cluj;
Florentin Burz, șef serviciu Consiliul Judetean Cluj;
Adrian Malyarcsuc, director adjunct Hotel Victoria.
Interdicții pentru funcționarii publice
Ordonanța de Urgență a Guvenului României, 57/2019, le interzice funcționarilor publici să participe la reuniuni politice în perioada timpului de lucru, de opt ore.
Potrivit surselor noastre, ședința a avut loc începând cu ora 15.00, la sediul PSD Cluj.
(1) Funcţionarii publici pot fi membri ai partidelor politice legal constituite, cu respectarea interdicţiilor şi limitărilor prevăzute la art. 242 alin. (4) şi art. 420.
(2) Funcţionarii publici au obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor şi preferinţelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice. Jurisprudenţă
(3) În exercitarea funcţiei publice, funcţionarilor publici le este interzis: Jurisprudenţă
a) să participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice, a organizaţiilor cărora le este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice, a fundaţiilor sau asociaţiilor care funcţionează pe lângă partidele politice, precum şi pentru activitatea candidaţilor independenţi;
b) să furnizeze sprijin logistic candidaţilor la funcţii de demnitate publică;
c) să afişeze, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, însemne ori obiecte inscripţionate cu sigla şi/sau denumirea partidelor politice, ale organizaţiilor cărora le este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice, ale fundaţiilor sau asociaţiilor care funcţionează pe lângă partidele politice, ale candidaţilor acestora, precum şi ale candidaţilor independenţi;
d) să se servească de actele pe care le îndeplinesc în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru a-şi exprima sau manifesta convingerile politice;
e) să participe la reuniuni publice cu caracter politic pe durata timpului de lucru.
Lasă un răspuns