Acasă CALEIDOSCOP Șeful ANAF: Primesc zilnic mesaje de amenințare. Este clar că am deranjat...

Șeful ANAF: Primesc zilnic mesaje de amenințare. Este clar că am deranjat pe cineva cu controalele

0

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat duminică că primește zilnic mesaje de amenințare de pe cartele prepay și că cel mai probabil a deranjat pe cineva cu controalele din această vară.

Potrivit președintelui ANAF, în urma controalelor demarate în vara acestui an au fost descoperite 500.000 de persoane fizice care au diferențe de cel puțin 50.000 de lei între veniturile reale și cele declarate.

Amenzi de 1 milion de euro

„Rezultatele acestor controale se vor vedea spre sfârșitul anului. Estimăm că sumele de recuperat ca impozit pe venit depășesc 1 milion de euro”, a precizat șeful ANAF, la Digi24.

Heiuș spune că cel mai probabil a deranjat pe cineva cu aceste controale, având în vedere că aproape zilnic primește mesaje de amenințare, de pe cartele prepay. Întrebat dacă a sesizat organele de cercetare abilitate să investigheze aceste SMS-uri, șeful ANAF a răspuns: „Nu am făcut nicio sesizare. Nu mă sperii eu așa ușor”.

„Noi am avut cumva o timiditate în a face acest gen de controale la persoane fizice. Nu avem nimic cu bogații, chiar îmi doresc să fie cât mai multe persoane bogate. Să nu înțeleagă cineva că ANAF a pornit o campanie împotriva bogaților”, a mai adăugat Lucian Heiuș.

Întrebat de unde au unii români atâția bani, Heiuș a răspuns: „Principala sursă este evaziunea fiscală, fără discuții. Există și alte activități infracționale: trafic de droguri, trafic de persoane, furturi, corupție, spăgi. Toate aceste duc la obținerea unor venituri care sunt ilegale și pe care nu le poți declara și impozita, pentru că sursa lor nu este una ilicită”, citat de digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.