,

Șeful PNL Cluj, Daniel Buda a vorbit despre colaborarea cu PSD. De ce a votat pentru alianța cu ”Ciuma roșie”

Posted by

Daniel Buda a declarat pentru Foaia Transilvană că a votat pentru o coaliție alături de PSD.

Președintele PNL Cluj mai susține că România are nevoie de un guvern stabil care să facă față problemelor actuale. Este vorba despre criza din sănătate și cea legată de majorarea prețurilor la utilități

”În primul rând, aș dori să precizez că, în cursul zilei de sâmbătă, a avut loc un Colegiu Director Județean al PNL Cluj, unde s-a dezbătut situația politică actuală. Într-o majoritate covârșitoare, s-a exprimat opțiunea de a genera o majoritate stabilă, capabilă să gestioneze actuala criză sanitară dar și cea a resurselor energetice. Nu în ultimul rând, s-a exprimat nevoia de a avea un Guvern stabil, care să se asigure că fondurile europene vor fi în mod corect și eficient cheltuite în folosul cetățenilor din România”, a declarat Buda.

Mandatul flexibil

Cu un ”mandat flexibil”, Daniel Buda a mers la ședința PNL, care a avut loc la Vila Lac și a votat pentru guvernarea alături de PNL. Condițiile puse de PNL Cluj se referă la premierul dat de PNL, respectarea angajamentelor asumate față de cetățeni privind creșterea nivelului de bunăstare, garantarea unui parcurs european și a parteneriatului cu SUA, gestionarea eficientă a crizei sanitare, creionarea planurilor naționale strategice care să permită cheltuirea eficientă a fondurilor europene.

”Fac precizarea că un Guvern demis are puteri limitate care nu permit adoptarea unor măsuri care să prevină decesul cetățenilor sau gestionarea crizei energetice. Mai mult, USR nu a dorit să facă niciun pas concret spre refacerea majorității, deși PNL nu a mai mers cu propunere de premier în persoana domnului Florin Cîțu, USR a refuzat să renunțe la miniștrii care au votat demiterea Guvernului. Totodată, ținând cont și de faptul că 17 parlamentari PNL s-au dezafiliat, făcând și mai dificilă consolidarea unei majorități, am fost de acord ca echipa de negociere să înceapă discuțiile și cu cei de la PSD. În același timp, discuțiile trebuie să se poarte în jurul programului de guvernare al PNL, cu păstrarea valorilor și principiilor liberale și, evident, completat cu viziunea colegilor însă, în strânsă legătură cu cele de mai sus”, a mai spus Buda.

Parteneriatul la infinit cu Iohannis

Buda a vorbit și despre parteneriatul pe care PNL îl are cu președintele Iohannis.

”Am subliniat de asemenea și importanța unui parteneriat puternic cu președintele Klaus Iohannis. În momentul în care aproape 500 de oameni mor zilnic, sute de mii de oameni suferă de frig, în condițiile în care un Guvern demis are puteri limitate prin urmare, insuficiente de a gestiona în mod eficient treburile țării, cred că este important ca actorii politici să pună mai presus de interesele personale și interesele de partid, interesele cetățenilor și a societății pe care o reprezintă. Dacă ești un om politic responsabil, nu poți să gândești în logica posibilelor procente pe care le poți pierde ca partid ca urmare a unei posibile alianțe dar să nu ții cont de viețile care se pierd în fiecare minut deoarece nu este un Guvern cu puteri depline și în măsură să adopte deciziile necesare pentru a preveni aceste lucruri”.

Acum, cei din PNL Cluj așteaptă rezultatul negocierilor, pentru a decide pe viitor dacă vor faca sau nu un parteneriat cu PSD.

”În același timp, trebuie să fim conștienți că intrarea în opoziție reprezintă o posibilitate după cum și alegerile anticipate reprezintă o posibilitate matematică dar acest lucru nu ar face decât să perpetueze actuala criză politică, sanitară și economică”.

60.000 de clujeni care au ieșit în stradă împotriva PSD

În ianuarie 2017, peste 60.000 de clujeni protestau seară de seară, împotriva lui Dragnea, PSD și a premierului de atunci Grindeanu, care tocmai se pregătea să aprobe ”celebra ordonanță 13”. Atunci, românii au protestat masiv până când PSD a dat înapoi. Acum tocmai cei care luptau atunci pe baricade, politicienii PNL, se pregătesc să bată palma cu ”ciuma roșie”.

”Acestor oameni le spun că justiția nu va subjugată de grupuri de interese mărunte iar consolidarea justiției va fi un obiectiv de la care PNL nu va abdica!”, a mai spus Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *