, ,

Șeful unei instituții importante din Cluj s-a refugiat în toaletă. Nu a vrut să răspundă la întrebări importante VIDEO

Posted by

Directorul Direcției de Sănătate Veterionară și Siguranța Alimentelelor Cluj, Nicolae Pivariu s-a pus singur într-o ipostază jenantă pentru șeful unei instituții publice, care are un rol foarte important pentru buna funcționare a societății.

Nicolae Pivariu filmat când se refugiază în toaleta publică.
Nicolae Pivariu filmat când se refugiază în toaleta publică.

Pivariu a fost contactat de un jurnalist din Florești, care i-a adresat câteva întrebări legate de anemia cailor și despre sumele derizorii oferite în compesanție, proprietarilor de animale.

Legislația în vigoare prevede ca în aceste cazuri, proprietarii să fie despăgubiți cu sume de bani, dar nu de ordinul a 200-300 de lei, în condițiile în care un cal costa de la câteva mii de lei în sus.

S-a ascuns în toaletă

Întrebat în legătură cu aceste chestiuni, Pivariu s-a refugiat, potrivit jurnalistului aflat la fața locului, în toaletă publică de la DSP Cluj.

El i-a cerut jurnalistului să îi adreseze întrebările în scris, după care l-a acuzat că este de rea credință, deși subiectul este unul care îi interesează pe micii fermieri.

”Ce întrebări aveți față de Direcția de Sănătate Veterinară să le faceți în scris. A fost o comisie de evaluare totdeauna, de când sunt eu director. Nu avem ce discuta. Ce aveți cu noi, faceți în scris. Dvs ați umblat acolo, în zonă, cu foarte multe minciuni și ați dezinformat. Toate despăgubirile le-am făcut conform legii. Nu mai vreau să discut cu dvs.”, a spus Nicolae Pivariu.

Jurnalistul i-a spus lui Pivariu că animale care valorează mii de euro au fost sacrificate, iar proprietarii au primit despăgubiri de 300 de lei.

Ulterior, întrebat de ce se refugiază la toaletă, directorul DSP a răspuns: ”asta e treaba mea”.

Subiect de interes pentru fermieri

La nivelul județului Cluj există cazuri în care animalele au fost sacrificate, ca urmare a descoperirii acestei boli.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) desfășoară acțiuni pentru controlul infecţiei cu virusul anemiei infecţioase ecvine (AIE), o infecție ce face ravagii în rândul cailor.

Măsurile se iau în baza unor acte normative emise de președintele ANSVSA privind aprobarea programului de eradicare a anemiei infecțioase ecvine, prin care se asigură cadrul legal pentru supravegherea efectivelor receptive, depistarea, izolarea şi eliminarea ecvideelor infectate în termen de cel mult 30 zile de la primirea buletinului de analiză cu rezultat pozitiv.

În acest an, a fost publicat Programul pentru supravegherea și controlul anemiei infecțioase ecvine pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *