, ,

Semafoarele din Huedin au provocat un dezastru pe DN1. Poliția Română anunță blocaje rutiere imense care se întind pe opt kilometri

Posted by

Poliția Română a lansat un avertisment tuturor șoferilor care tranzitează DN 1, în zona orașului Huedin. Polițiștii susțin că șoferii trebuie să aibă răbdare, timpii de așteptare fiind foarte mari.

Cozile sunt de șapte kilometri și nu există vreo șansă în perioadă următoare să se găsească ală soluție pentru fluidizarea traficului rutier.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în urma instalării semafoarelor electrice în orașul Huedin, valorile de trafic pe DN 1 Cluj-Napoca – Oradea au crescut semnificativ. S-au format coloane de autoturisme de aproximativ 7 kilometri în zona orașului Huedin, județul Cluj, pe sensul de mers spre municipiul Oradea. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare”, se arată în mesajul Poliției Române.

Oamenii sunt nemulțumiți de situație

Șoferii scriu că sunt total nemulțumiți de situația creată și că un drum, Cluj – Oradea, de maxim două ore jumate, acum se parcurge în jur de cinci ore.

”Cea mai mare prostie posibilă! Ieri pentru semafoarele din Huedin și pentru o asfaltare de 10m în Osorhei am avut 2 ore și 30 de minute întârziere… față de un parcurs obișnuit”, scrie Ovidu Puiu.
 
Un șofer spune că autoritățile mai mult încurcă situația decât să găsească soluții pentru rezolvarea crizei.
 
”Si Politia Romana crede ca este bine acest lucru? Sa faci coloana de 7 km la cele doua intrari ale orasului? Este halucinant de-a dreptul. Si asta dupa ce si soseaua E60 este unul sufocat de traficul greu. Si uite asa se intampla si mai multe accidente, fiindca omul este cum este, iar unii clacheaza si isi pierd rabdarea si se baga in niste depasiri sinucigase…”, scrie Petere Andraș.

S-au montat semafoare

În luna octombrie 2021 au fost semaforizate trei intersecții din zona centrală a orașului Huedin.

În total se vor monta, 23 semafoare pentru mașini, opt semafoare pentru pietoni și cinci semafoare cu galben intermitent și patru proiectoare cu leduri.

”Aceste semafoare vor fi montate pe 3 stâlpi de 4 m, 3 stâlpi de 6 m, 3 stâlpi de 6,8 m și 6 stâlpi de 3,6 m. Se păstrează trecerile actuale de pietoni din care două pe E 60 si 2 pentru intrare în Piața Republicii nr. 8 și una pe strada Vlădeasa. Urmează a se introduce sens unic pentru intrarea din E 60 la blocurile din Piața Republicii nr. 8”, spunea un oficial local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *