Acasă POLITIC Senatorul Dâncu, despre școala online: „Profesorii au câștigat importanță cât nici nu...

Senatorul Dâncu, despre școala online: „Profesorii au câștigat importanță cât nici nu ne dăm seama”

0

Senatorul clujean Vasile Dîncu a susținut că, odată cu școala online, în România s-a făcut „un fel de dreptate” în ceea ce-i privește pe profesori, care „au câștigat importanță cât nici nu ne dăm seama în acest moment”.

Membru în Comisia de învățământ din Senat, Dâncu a vorbit la Conferința națională „Școli curate” despre perioada școlii online în care „părinții și-au dat seama cât sunt incompetenți în a-și pregăti copiii” și a subliniat faptul că „statul nu poate gestiona singur educația” și că „are nevoie de parteneri”.

Această pandemie ne-a arătat un lucru foarte important – statul nu poate gestiona singur educația. (…) Statul are nevoie de parteneri, chiar nu se descurcă singur. Oricâți bani ar fi, statul nu se descurcă singur.

Feedback-ul părinților este foarte important, ați văzut rolul familiei. Familia s-a trezit dintr-o dată – înainte am făcut foarte multe studii despre imaginea familiei și a școlii pentru familie și știți că se pasează responsabilitatea, familia o pasează școlii, profesorii pasează responsabilitatea la părinți – acum părinții și-au dat seama, de exemplu, în online, cât sunt incompetenți în a-și pregăti propriii copii, în a fi meditatori pentru propriii copii.

A crescut rolul școlii în imaginea oamenilor, să știți, și rolul profesorilor. Profesorii au câștigat importanță cât nici nu ne dăm seama în acest moment. Este un fel de dreptate care s-a făcut pentru „un biet profesor de limba română”, cum spune Mircea Dinescu într-o poezie, „muncitori în fabricile lui Eminescu și Creangă”, care era nesemnificativ în perioada de dinainte de 89.

Chiar dacă lucrurile sunt foarte serioase, această criză a arătat că trebuie să punem accentul pe profesori. Era un banc: Întreba unul la Radio Erevan „cum se pune, în limba română, corect accentul – profésori sau profesóri? Și răspunsul era „în România nu se pune accentul deloc pe profesori”, a spus Vasile Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.