, ,

Senatorul PSD Cluj, în cărți pentru un minister foarte important

Posted by

Numele senatorului PSD de Cluj, profesorul Vasile Dâncu este vehiculat intens, în aceste zile fierbinți pentru scena politică românească, să ocupe poziția de ministru al Apărării Naționale.

La ultima discuție pe tema programului de guvernare, dintre PSD, PNL și UDMR s-a convenit ca ministrul Apărării Naționale să ajungă la PSD. Drept urmare, susțin surse politice importante, persoana care are cea mai mare susținere din partid pentru această poziție este profesorul Vasile Dâncu.

Senatorul PSD de Cluj ocupă și o funcție importantă la nivel național în cadrul partidului, și anume președinte al Consiliului Național.

La începutul lunii noiembrie, Vasile Dâncu spunea că o dată cu intrarea PSD la guvernare speră ca pe scena politică românească să apară stabilitatea și normalitatea.

„În momentul ăsta, poate că este o utopie pentru România, pentru că fragmentarea politică este extremă. Avem – în ultimii 10 ani – un an și o lună durata unui guvern. Am avut atâția premieri, cred că Klaus Iohannis a înscăunat, a uns cu mir vreo șapte premieri numai în șapte ani pe care i-a avut ca mandat. Pe 7 ani înseamnă să ne gândim la niște priorități fundamentale, pe care să le punem într-o înțelegere politică majoră și în funcție de asta, să vedem după aceea: cine câștigă alegerile poate să dea, de exemplu, premierul sau așa mai departe, adică se pot gândi mecanisme prin care să stabilim niște priorități”, spunea Dâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *