, ,

Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dîncu implicat într-un nou scandal. A coordonat o teză de doctorat invalidată de CNATDCU

Posted by

Dacă din punct de vedere politic, senatorul PSD de Cluj, Vasile Dîncu a îngropat, metaforic vorbind, organizația pe care o conduce, PSD Cluj, acum își riscă și cariera universitară, la care ține atât de mult.

Vasile Dîncu a coordonat teza de doctorat a ministrului Gruia, invalidată de CNATDCU
Vasile Dîncu a coordonat teza de doctorat a ministrului Gruia, invalidată de CNATDCU

Recent, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a invalidat teza de doctorat al ministrului Cercetării, Ivan Bogdan Gruia.

Coordonatorul de doctorat al ministrului, propus în Guvern, de către organizația PSD Bistrița Năsăud, condusă de puternicul Radu Moldovan, a fost nimeni altul decât senatorul de Cluj, Vasile Dîncu.

Comisia universitară din cadrul CNATDCU a decis că lucrarea de doctorat elaborată de ministrul PSD, nu a îndeplinit standardele academice impuse unei asemenea lucrări.

Ivan a fost student la Cluj

Actualul ministru al Cercetării, PSD-istul Ivan Gruia Bogdan a fost student la Cluj, la Facultatea de Administrație Publică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

După studii, Ivan s-a înscris la studiile doctorale în anul 2017, pe care le-a terminat șase ani mai târziu.

Mai apoi, în 2022, el a susținut teza de doctorat, coordonată de Dîncu la Universitatea București, acolo unde comisia a decis acordarea titlului de doctor. Ulterior, CNATDCU, forul superior,  a decis să invalideze această decizie și îi acorde lui Gruia un termen de un an de zile pentru refacerea lucrării.

Și Ivan și Dîncu sunt din Bistrița Năsăud

Bogdan Ivan a explicat că îl cunoaște pe bine pe Vasile Dîncu, care este unul dintre cei mai buni sociologi din Europa.

Demnitarul a mai precizat că i-a citit cărțile lui Vasile Dîncu, iar mai apoi a ajuns să îl cunoască prin intermediul șefului PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan.

„Eu sunt din Bistriţa Năsăud. Domnul Vasile Dîncu este născut în Runcu Salvei, un pic mai sus de Bistriţa, lângă Năsăud. L-am cunoscut prima dată prin cărţile domniei sale şi am fost la un moment dat, nu ştiu exact anul, 2014 sau 2015, la o lansare de carte a domniei sale. Şi am citit una, două, trei, cinci cărţi. Mi-au plăcut şi din punctul de vedere al sociologiei, domnul Dîncu e unul dintre cei mai buni sociologi pe care îi are Europa. Şi mi-a dorit să învăţ de la domnia sa şi aşa am ajuns”, a explicat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *