Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

Sentință dură pentru profesorul criminal de la Universitatea Sapienția din Cluj. Bone Ferenc a recunoscut totul

Tribunalul Cluj l-a condamnat pe Bone Ferenc, de la Universitatatea Sapienția din Cluj Napoca, la o pedeapsă foarte mare. Astfel judecătorul a dispus ca acesta să execute 20 de ani de închisoare într-un penitenciar de maximă siguranță.

În timpul audierilor de la Tribunalul Cluj, Bone Ferenc a povestit cum a comis fapta penală împotriva iubitei lui. Judecătorul a apreciat că a avut o atitudine sinceră, atât pe parcursul urmării penale, cât și a procesului.

Bone Ferenc a primit 20 de ani de închisoare.

Bone Ferenc a primit 20 de ani de închisoare. Sursa foto: Bone Ferenc

În sentință, judecătorul a descris cum a avut loc fapta care a dus la suprimarea vieții unei tinere din Cluj Napoca, iubita lui Bone Ferenc.

”În cursul urmăririi penale inculpatul Bone Ferenc a recunoscut comiterea faptei şi a dat declaraţii detaliate cu privire la relaţia cu victima şi cu privire la modalitatea şi circumstanţele în care a comis infracţiunea de omor. Inculpatul a caracterizat-o pe (victima – n.n.) ca fiind o persoană cu un comportament ciudat din punct de vedere relaţional, precizând că deşi aceasta era foarte implicată în plan profesional şi era foarte cunoscută în cercul de prieteni, în relaţia cu el nu era ataşată şi dedicată indicând faptul că avea perioade când era depresivă. A mai declarat că nu au existat certuri de intensitate mare între ei şi nici episoade agresive, aspecte neinfirmate de alte probe”, se arată în document.

Au plecat în drumeție pentru a se împăca

Profesorul Bone Ferenc a dat declarații complete, inclusiv despre modul cum a comis abominabila faptă care ar fi avut loc în noaptea de 21/22 mai 2022.

Cei doi au plecat într-o excursie în zona Cascadei Vălul Miresei, de la Răchițele, județul Cluj. Bone a relatat că nu a vrut să îi suprime viața iubitei lui dar că s-a enervat teribil și nu a mai știut ce face.

”Cu privire la cele petrecute în perioada 21/22.05.2022, inculpatul a declarat că vineri, în 20.05.2022, (iubita lui – n.n.) a venit cu ideea de a face o excursie la munte a doua zi, ceea ce au şi pus în practică. Au plecat din Cluj Napoca cu autovehiculul …, iar într-un final au ajuns la cascada Vălul Miresei, … unde a parcat maşina, apoi au urcat pe jos până la cascadă unde au stat aprox. 40 de min. şi au făcut fotografii cu telefoanele mobile, apoi au mers pe un traseu montan şi au stat într-o locaţie panoramică aproimativ. o oră. S-au întors la maşină când deja se înserase şi au plecat către Huedin unde s-au oprit pentru aprox. 30 de minute pentru a mânca ceva”, se arată în sentință.

A povestit cum a comis fapta

Bone le-a explicat procurorilor și cum a comis fapta, dar și motivul banal care l-a determinat să se enerveze teribil.

”Între cei doi a izbucnit un conflict verbal generat, conform susţinerilor sale, de faptul că (victima – n.n.) voia să se întoarcă acasă iar inculpatul să mai rămână în acel loc (”pur şi simplu voiam să dormim amândoi în maşină, să mai stăm acolo”). Cearta s-a acutizat pe tema planurilor de viitor dintre cei doi, circumstanţe în care a declarat că ”s-a întâmplat ceva cu mine şi am prins-o de la spate punându-i antebraţul pe după gât, am strâns-o puternic ceva timp, o perioadă s-a mişcat, dar apoi nu am mai văzut nici o mişcare (…) aceste acţiuni descrise s-au întâmplat când eram în maşină, staţionaţi pe loc, eu fiind pe locul şoferului, iar ea pe locul pasagerului din dreapta (…) i-am cărat corpul, care era în stare inertă, şi l-am pus în portbagajul maşinii, m-am urcat şi eu în portbagaj şi am stat lângă ea”, se mai arată în sentința Tribunalui Cluj.

A vrut să termine și el cu viața

După ce a comis fapta, Bone Ferenc a plecat spre zona orașului Aleșd, la o distanță considerabilă, pentru a scăpat de trupul iubitei sale.

Ulterior, el a revenit la Cluj, și s-a oprit în zona străzii Barierei, unde a fost găsit de polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale, ascuns într-un vagon dezafectat. El a relalat că a avut de gând să termine cu viața, fiind conștient de gravitatea faptei comise.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Reprezentanții Poliției Cluj au susținut o conferință de presă, în cursul zilei de joi, unde au prezentat un plan de măsuri pentru prevenirea unor...

EVENIMENTE

Pe rolul Tribunalului Cluj se află zeci de dosare penale cu obiectul: renunțarea la urmărirea penală. Foarte multe dintre acestea se referă la consumatori...

STIRE PRINCIPALA

Fostul finanțator al echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany Zoltan are probleme grave. El este judecat la Tribunalul Cluj pentru comiterea a patru...