Serviciul Român de Informații face angajări

Posted by

Serviciul Român de Informații face angajări. SRI a publicat condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea fi angajat.

Serviciul Român de Informații face angajări
Serviciul Român de Informații face angajări

„Nu oferim un simplu job, ci un context complet în care îți poți pune în valoare talentul și abilitățile, indiferent de domeniul în care ești specializat. Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe. Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate din instituțiile de învățământ civile și militare”, transmite SRI.

Ce profil trebuie să aibă candidatul

Reprezentanții SRI au realizat un profil al candidatului ideal – „dacă dai atenția cuvenită detaliilor, dacă ești exigent cu tine și cu ceilalți deopotrivă, dacă ești determinat, consecvent și tenace în atingerea obiectivelor și dacă Patriotism, Onoare și Profesionalism sunt pentru tine mai mult decât niște simple cuvinte, vrem să ne fii coleg.

Serviciul îți cere tot ce ai mai bun și îți oferă posibilitatea de a lucra cu cei mai buni. Investește în tine încredere, timp și resurse pentru a deveni și rămâne un profesionist într-o echipă de elită. (…) nu oferim un simplu job, ci un context complet în care îți poți pune în valoare talentul și abilitățile, indiferent de domeniul în care ești specializat”.

Iată criteriile de selecție

Conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ o serie de criterii generale de încadrare, printre care:

  • să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
  • să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
  • să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate;
  • pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;
  • să nu fii consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive ori dopante, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat operaţiuni cu astfel de produse. În interviurile de selecţie şi de securitate, evaluăm punctual şi cu atenţie eventuale interacţiuni anterioare cu astfel de substanţe. Suntem conştienţi de amploarea acestui fenomen, însă rigorile normative şi specificul organizaţiei ne obligă să acordăm acces la date clasificate exclusiv persoanelor care nu se expun unor situaţii ce le pot face vulnerabile sau care le-ar putea afecta discernământul. Lipsa sincerităţii cu privire la orice aspect, pe parcursul oricărei etape de selecţie, reprezintă motivul principal al clasării candidaturilor.
  • să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

Mesajul SRI

„De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres”, mai precizează reprezentanții instituției.

Mai multe detalii pe site-ul instituției, sri.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *