,

Sesiunea a doua a bacalaureatului începe luni, 24 august. Ce trebuie să știe candidații?

Posted by

Inspectoratul Școlar Judeean Cluj a anunțat că luni, 24 august 2020, va începe sesiunea de toamnă a examenului național de bacalaureat.

În vederea susținerii probelor scrise din a doua sesiunea a examenlui de bacalaureat 2020, la nivelul județului Cluj, s-au înscris 990 de candidați. Dintre aceștia, 596 sunt candidați ce provin din promoția 2019-2020, iar 394 candidați aparțin altor promoții.

Astfel, începând cu 24 august, cele trei probe scrise sunt programate astfel: luni, 24 august, proba la Limba și literatura română, marți, 25 august, proba obligatorie a profilului, respectiv miercuri, 26 august, proba la alegere a profilului și specializării. În 27 august, va avea loc proba pentru Limba și literatura maternă.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28, 31 august, respectiv 1 septembrie 2020.

Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 2 septembrie 2020, până la ora 12, iar contestațiile se vor putea depune în aceeași zi, în intervalul orar 14-20. Asemenea primei sesiuni, rezultatele vor fi afișate sub anonimat, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și în format electronic. Candidații vor completa și semna cum că au luat la cunoștință faptul că nota acordată, ca urmare a soluționării contestației depuse, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creșterea sau descreșterea acesteia.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor se vor afișa sâmbătă, 5 septembrie 2020.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului național de bacalaureat este cel puțin 6.

„Reamintim faptul că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS , nr. 4.267/841/2020, sunt valabile și pentru sesiunea august – septembrie 2020 a examenului național de bacalaureat”, a transmis IȘJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *