Simpatizanții AUR au protestat împotriva restricțiilor din pandemie în fața Prefecturii din Cluj. Liderul George Simion, prezent!

Sute de simpatizanți ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Cluj-Napoca s-au adunat astăzi începând cu ora 15:00 în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva restricțiilor și a măștii de protecție din starea de alertă.

Liderul AUR, George Simion, a fost și el prezent la acțiune, a ținut un discurs naționalist, a acordat declarații presei, și-a făcut poze cu manifestanții și a plecat după o jumătate de oră.

Funar la protestul AUR

Printre protestatari s-a aflat și fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, cu un fular tricolor la gât. Acesta a ascultat declarațiile audienței.

Deputatul de Cluj din partea AUR, Ilie Coleșa, a oferit un discurs împotriva restricțiilor și a stării de alertă, susținând că în aer liber nu ar trebui să purtăm mască. Acesta și-a luat masca de pe față și a aruncat-o pe jos în semn de protest.

Și extremistul clujean Călin Mărincuș a avut discurs radical împotriva măsurilor, în stilu-i caracteristic. Au mai luat cuvântul și alți participanți la protest, cu aceleași mesaje împotriva pandemiei de COVID-19.

Protestatarii au avut asupra lor steaguri cu însemnele AUR și pancarte cu mesaje împotriva măsurilor anti-COVID. Aceștia au scandat „Arafat demisia” și „Libertate, libertate”.

Discursul lui George Simion la Cluj