Simulare de incendiu la un hotel din Cluj-Napoca

Posted by

Simulare de incendiu la un hotel din Cluj-Napoca. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj a anunțat desfășurarea luni, 18 martie 2024, a unui amplu exercițiu de simulare a unui incendiu, la Grand Hotel Napoca, situat pe strada Octavian Goga din Cluj-Napoca.

Simulare de incendiu la un hotel
Simulare de incendiu la un hotel

Exercițiul va demara în jurul orei 10.00, astfel că autospecialele pompierilor și ambulanțele SAJ se vor deplasa în regim de urgență pe străzile municipiului.

Va fi activat Planul Roșu de Intervenție

„Cu această ocazie, salvatorii vor simula un incendiu de amploare și salvarea mai multor victime la un hotel, fiind nevoiți să simuleze atât operațiuni de stingere, cât și misiuni de căutare-salvare.

În paralel, va fi activat și Planul Roșu de Intervenție. La exercițiu vor lua parte forțe de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, printre care autospeciale de stingere, descarcerare și ambulanțe, alături de reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel de exerciții sunt desfășurate trimestrial și sunt importante în pregătirea echipajelor pentru a putea face față cât mai ușor în eventualitatea unei situații reale”, arată ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *