,

Sindicatele din Educație decid astăzi dacă vor continua GREVA GENERALĂ! Ultima ofertă a Guvernului

Posted by

Cadrele didactice aflate în grevă generală de mai bine de trei săptămâni au anunțat că vor lua astăzi, 12 iunie, decizia dacă vor continua conflictul de muncă.

Ordonanța de Urgență a Guvernului, care va cuprinde ultima oferă prezentată sindicatelor din Educație va fi adoptată tot luni. „Conflictul de muncă se va încheia”, crede premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă susține, la începutul ședinței de guvern, că luni, după aprobarea unei noi ordonanțe de urgență care va cuprinde ultima oferă prezentată sindicatelor din Educație, conflictul de muncă se va încheia. „Sunt convins că toți dascălii vor avea încredere că ne ținem promisiunile”, a spus prim-ministrul.

Am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din Educației. A fost o ședință cu echipe lărgite. Am considerat ca e absolut corect și transparent ca doialogul să poată fi adus la cunoștiința tuturor dascălilor pe măsurile agreate.

În felul acesta, la nivelul coaliției, că am participat împreună cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu ministrul Educației, al Muncii, cu Secretarul General al Guvernului. Am vrut ca finalul să fie concludent pentru noi toți. Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă Este absolut o chestiune de responsabilitate față de sistemul de educație, față de copii și față de părinți”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *