,

Situația dramatică din școlile clujene. Dovezile arată o situația critică a epidemiei de Covid 19, ascunsă sub preș de prefectul de Cluj și de cei de la ISJ Cluj

Posted by

un articol de Mihai ȘOICA

Mii de copii din județul Cluj stau acasă și învață în sistem online, din cauza infectării cu Covid19 ale unor colegi, fapt ce a condus la trecerea în sistemul roșu, care presupune închiderea clasei. Tabelul cu școlile care au clase suspendate și elevi infectați îl puteți accesa AICI.

Cu toate astea, autoritățile școlare și cele județene mint de îngheață apele atunci când trebuie să recunoască situația critică în care se află școlile din Cluj Napoca și numărul de cazuri de infectări.

Ancheta jurnalistică a scos la iveală fapte absolut îngrozitoare, care demonstrează că avem de-a face cu un sistem public, compus din diferite autorități publice, Inspectoratul Școlar, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Prefectura Cluj, care ascund adevărul, și pentru care procurorii ar trebui să se implice și să deschidă dosare penale.

La Inspectoratul Școlar se invocă GDPR

Marți, de la Insepctoratul Școlar Cluj ni s-a invocat regulamentul Uniunii Europene, privind protecția datelor cu caracter personal, atunci când am întrebat câți elevi sunt infectați și câte clase au cursurile suspendate, în sistemul față în față, și sunt trecute pe online. Întrebarea nu se referea la un elev anume și date cu caracter general.

Fără nicio rușine ni s-a comunicat faptul că aceste date sunt secrete, asta în ciuda faptului că în alte județe informațiile au fost comunicate din oficiu, astfel încât părinții să știe și să ia deciziile cele mai bune pentru copiii lor.

ISJ Cluj este condusă de Marinela Marc, membru fanatic al PNL Cluj, om de bază în gruparea condusă de Alin Tișe, președintele Consiliuli Județean Cluj și fin al primarului Emil Boc. De altfel, primarul Clujului a comunicat tot timpul că la Cluj nu sunt probleme mari, și drept urmare a autorizat funcționarea festivalului Untold, unde au fost prezenți, peste 70.000 de oameni.

Dovezile minciunii

Cu greu, de la Prefectura Cluj, marți, 21 septembrie 2021, la ora 16.46, ni s-a comunicat un număr de elevi infectați. Era vorba despre 56 de elevi și șapte copii de grădiniță infectați cu noul coronavirus. Dovada este mai jos. Tașnadi Szilard este prefectul UDMR al județului Cluj.

Miercuri, 22 septembrie 2021, la ora 12.29, prefectul de Cluj comunică la presiunea jurnaliștilor alte date, care schimbă complet situația. Sunt 202 elevi infectați și 147 de clase școlare/grupe de grădiniță cu activitatea suspendată, fiind vorba despre 60 de școli.

 

Câți copii stau acasă

Ca și când ar fi vorba despre un secret de stat, dovadă clară că ni se ascunde adevărul, motivul fiind de a nu îl deranja pe Emil Boc, care tocmai ce a aprobat Untold și un festival de muzică retro, unde au fost peste 20.000 de spectatori.

Într-o informare care a ajuns în posesia noastră, de miercuri 22 septembrie 2021, se arată că este vorba despre 3.470 de elevi/copii care stau acasă și învață în online, după ce activitatea școlară a fost suspendată ca urmare a existenței unor cazuri de Covid 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *