Situația infracțională de la Apahida a scăpat de sub control. Bărbat arestat pentru violență maximă. A fost o bătaie generalizată

Un bărbat din Apahida a fost arestat de către un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca, pentru comiterea a două infracțiuni de lovire și alte violențe și tulburarea liniștii publice.

Potrivit datelor oficiale este vorba despre Dan Baba care a fosta arestat în seara zilei de 10 iunie 2021, pentru o durată de 30 de zile. În același dosar mai sunt anchetate alte două persoane pentru aceleași acuzații.

”În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C.proc.pen. cu reţinerea art. 202 C.proc.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BABA DAN, cercetat sub aspectul infracţiunilor de lovire sau alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 C.pen, lovire sau alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. şi tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10.06.2021 şi până la data de 09.07.2021, inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă nr. 31/2021. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”.

Ce spune Poliția Cluj

Polițiștii clujeni au intervenit de urgență la fața locului, după ce oamenii legii de la Apahida, par depășiți de fenomenul infracțional din localitate. Noul șef de la Apahida, comisarul Lucian Lucian Lupuț pare depășit de fenomenul infracțional din comună. Spunem asta deoarece cu câteva zile înainte de acest eveniment, în zona respectivă a avut loc o amplă razie a poliției pentru descurajarea evenimentelor periculoase.

La fața locului au intervenit mascații de la IPJ Cluj, care au reinstaurat ordinea și liniștea publică, în timp ce polițiștii de la Apahida erau depășiți de situație, așa cum sunt cam de obicei.

”În cursul acestei zile, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au efectuat trei percheziții, în localitatea Apahida, la locuințele unor bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 46 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În fapt, în seara zilei de 4 iunie a.c., pe strada Tudor Vladimirescu din Apahida, s-ar fi desfășurat un conflict, între două grupuri de persoane, din localitatea Apahida, respectiv Jucu de Mijloc. Cei trei bărbați, care ar fi participat la respectivul eveniment, sunt bănuiți de agresarea fizică a unui tânăr, prin folosirea unor obiecte contondente și tăietor-înțepătoare. În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri de interes în cauză. În urma administrării probatoriului, persoanele respective au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

A fost măcel în toatăî regula

Potrivit BZC.ro, bătaia de la Apahida a fost una în care au fost implicate zeci de persoane.

Vineri seara, patru tineri, Bogdan, Paul (17 ani), David (18) și Alex 21, toți trei din localitatea Jucu de Mijloc au coborât în stația autobuzului M41 din Apahida și au luat-o pe jos, înspre casă. Brusc, o mașină în care se aflau cinci adolescenți și un adult, a frânat brusc lângă ei.

Adultul, care era tatăl unuia dintre adolescenții din mașină a strigat către tinerii de pe marginea drumului: „Bă, vă dați mari? Hai, bateți-vă!”. Apoi, i-a asmutit pe tinerii care îl însoțeau să îi ia la bătaie pe cei patru prieteni.  

„Ne-am bătut cu ei, eu și cu David. Bogdan luase o bâtă în cap și fusese pus în genunchi, să își ceară scuze. I-am bătut pe toți”, a povestit Paul pentru BZC.

Unul dintre adolescenții care au sărit la bătaie și-a sunat tatăl, care a venit însoțit de un grup de 15-20 de persoane, înarmate până în dinți.

„A venit împreună cu 15-20 de apahideni care aveau bâte și bastoane telescopice, iar unul dintre ei avea o sabie. Am bătut vreo 10 dintre ei, chiar dacă mie între timp mi-au rupt umărul. David are capul lovit. Bogdan a primit un par în cap și are și mâna dislocată, iar cel mai grav e Alex, care acum e în spital cu o mână ruptă și cealaltă secționată de sabie. I-a fost secționat bicepsul stâng. De menționat că totul a fost o bătaie în trei reprize, ca în filmele cu proști. Ei au fugit după noi, ne-au fugărit și ne-au bătut. La un moment dat, tatăl dintre băieți a vrut să îl taie pe Alex direct în cap și atunci și-a băgat mâna. A căzut și au început să îl bată cu bastonul telescopic. Au ajuns toți la salvare, dar sunt și 10 răniți dintre rândul celorlalți”, a mărturisit Paul, una dintre victime.