Șofer de tir din București lăsat fără permis după ce a făcut o manevră periculoasă pe Autostrada Sebeș – Turda

Posted by

Un șofer de tir din București a realizat o manevră periculoasă pe autostrada A1 Turda – Sebeș, în urma căruia a rămas fără permis de conducere.

Șoferul a dat circulat cu spatele, pe autostradă, iar poliția a fost sesizată. Bărbatul s-a ales și cu permisul luat și cu amendă în urma acestei manevre.

„La data de 10 martie 2023, în urma unei sesizări privind faptul că şoferul unei autoutilitare ar fi efectuat o manevră de mers înapoi pe Autostrada A1 Turda – Sebeş, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au efectuat verificări, în vederea identificării acestuia. Din cercetări a rezultat că autoutilitara ar fi fost condusă de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Bucureşti”, a transmis IPJ Alba, sâmbătă.

 

„Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 1.305 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar, complementar, a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 120 de zile”, a precizat IPJ Alba.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia că, în astfel de situaţii, măsura suspendării permisului de conducere are aplicabilitate imediată, iar conducătorul auto nu are posibilitatea de a solicita reducerea perioadei de suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *