Acasă EVENIMENTE Șofer din Cluj lăsat fără permis după ce a ignorat bariera de...

Șofer din Cluj lăsat fără permis după ce a ignorat bariera de trecere peste calea ferată de la Tăietura Turcului

0

Polițiștii clujeni au sancționat pe un șofer în vârstă de 52 de ani și l-au lăsat fără permis după ce acesta a ignorat barierele și semibarierele coborâte de la calea ferată din zona Tăietura Turcului.

„La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1305 lei, unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din Cluj-Napoca, care la data de 29 martie a.c., în jurul orei 13:45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tăietura Turcului, nu a respectat obligația de a opri la trecerea la nivel cu cale ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre, zona fiind semnalizată corespunzător.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus, conform legii, reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fără drept de circulație”, a anuntat IPJ Cluj.

Sfaturile oamenilor legii

Polițiștii recomandă participanților la trafic să respecte regulile de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele sau semibarierele au o importanță deosebită, rolul lor fiind de a avertiza conducătorii auto, astfel încât să poată fi evitate accidentele grave.

Conducătorii auto trebuie să dea dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.

În conformitate cu art. 138 din 1391/2006, conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

  1. barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
  2. semnalul cu lumini roșiii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
  3. întâlnește indicatorul ”Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, ”Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau ”Oprire”.

 IMPORTANT 

  • În cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul și să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat.
  • Participanții la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligați să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenței lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.