,

Șoferii băuți sau drogați rămân fără permis până la 10 ani

Posted by

Șoferii băuți sau drogați rămân fără permis până la 10 ani. Deputații au adoptat, marți, un proiect de lege care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto.

Șoferii băuți sau drogați rămân fără permis până la 10 ani
Șoferii băuți sau drogați rămân fără permis până la 10 ani

Este vorba de proiectul de lege iniţiat de către senatorul PSD Robert Cazanciuc. Acesta are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Gata cu alcoolul și drogurile la volan

Legea a trecut cu unanimitate de voturi. 

„10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan. Iniţiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaţilor, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi „pentru”.

Mulţumesc preşedintelui Camerei şi colegilor deputaţi pentru dezbaterile consistente şi votul de astăzi.

Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat. Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a scris Robert Cazanciuc, marţi, pe Facebook.

Legea va intra în promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *