,

Șomaj tehnic la Spitalul de Recuperare! Prefectul de Cluj: această stare trebuie să înceteze imediat

Posted by

Aproximativ 60 de cadre medicale de la Spitalul de Recuperare din Cluj Napoca, care lucrau pe secțiile de reumatologie și recuperare medicală, au fost trimiși în șomaj tehnic, în cel mai mare secret, la începutul lunii aprilie 2020.

Este vorba despre maseuri, asistente medicale pe specializare fizioterapie, kinetoterapie, balneo-fizioterapie sau recuperare post AVC, au fost trimiși în șomaj tehnic. Potrivit unor surse medicale, o parte din personalul medical a fost redistribuit pe alte posturi din spital.

Decizia de a trimite personalul medical în șomaj tehnic a fost luată în momentul în care Spitalul Clinic de Recuperare a fost închis pentru bolnavii care aveau nevoie, pe specificul acestuia, și transformat în spital de suport Covid 19, fiind internați doar pacienți infectați cu noul coronavirus.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat pentru foaiatransilvana.ro că Spitalul de Recuperare își va relua activitatea în cel mai scurt timp. ”Personalul medical va fi rechemat la muncă. Chiar mâine, joi, 21 mai, avem o ședință pentru stabilirea spitalelor Covid 19, iar acestea vor fi Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumologie. Restul spitalelor care până acum erau suport Covid19, Spitalul de Recuperare, Spitalul Clujeana și Clinica Medicală 1, vor fi redeschise pentru pacienții cu patologiile specifice, fiind reluate și internările”, a spus prefectul de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *