,

Soț și soție răpuși de Covid, în Apahida. Familia este devastată de durere: ”Am ajuns să facem gropi în fiecare săptămână”

Posted by

Acum aproximativ două săptămâni, Foaia Transilvană vă prezenta un caz tragic al unei familii din Apahida. Ea a avut 74 de ani iar el 81. Ambii au fost infectați cu Covid 19 și nu erau vaccinați. Ambii au murit între timp.

Cei doi soți aveau o fiică care era la rândul ei infectată cu noul coronavirus și izolată la locuința ei din Cluj Napoca. Așa se face că nimeni nu i-a putut ajuta pe cei doi bătrâni cu nimic. Doar vecinii mai inimoși s-au implicat activ. Inspecția Socială de la Primăria Apahida este doar cu numele. Angajații nici nu au venit către poarta celor doi bătrâni infectați cu Covid 19. Așa se face că cei doi au agonizat zile întregi.

În cele din urmă, vineri seara, era pe data de 8 octombrie 2021, unul dintre vecini l-a observat pe bărbatul de 81 de ani căzut pe jos și striga după ajutor. Oamenii s-au mobilizat repede și au sunat la 112. Apoi, cu ajutorul prefectului de Cluj, Tasnadi Szilard și a directorului de la Serviciul de Ambulanță Cluj, Horia Simu, s-a găsit o ambulanță.

Au murit amândoi la șapte zile diferență

Pentru cei doi bătrâni s-au găsit cu greu două locuri în Clinica Medicală Cluj, de la Spitalul Județean Cluj. Erau zilele când încă mai erau locuri puține în spitale. Au fost trecuți pe suport ventilator. Medicii sperau că se pot face bine pentru a se putea întoarce acasă. Nu a fost să fie așa.

Prima a decedat femeia de 74 de ani. A murit la cinci zile de la internare. Medicii susțin că starea s-a agravt brusc, fiind necesară o cantitate importantă de oxigen.

”De la șase litri în a doua zi de internare, am ajuns în a patra zi la 20 de litri de oxigen. Era clar că doamna era în stare critică. Domnul de 81 de ani s-a simțit mai rău, dar și-a revenit ușor, după care starea s-a agravat brusc. A murit în cursul dimineții de azi, sâmbătă 23 octombrie 2021”, spun medicii clujeni.

”Săpăm gropi în fiecare săptămână”

Cei doi bătrâni din Apahida nu era vaccinați. S-ar fi dus să se vaccineze dacă avea cine să îi ducă. Cum nu s-a găsit cineva au murit în chinuri groaznice, prin insuficiență respiratorie acută.

Familia ne-a transmis că trece printr-o adevărată dramă. Nu au crezut niciodată că infecția cu noul coronavirus este atât de periculoasă.

”Am ajuns să săpăm gropi în fiecare săptămână. Prima oară mătușa, iar acum unchiul. Săptămâna trecută am săpat o groapă iar acum alta. Este o adevărată dramă. Majoritatea din familie am mers să ne vaccinăm, după ce a murit mătușa. Dacă știam ce boala este mergeam din vară să ne vaccinăm”, ne-a declarat un nepot al celor doi bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *