EVENIMENTE, STIRE PRINCIPALA

Soția deputatului USR Emanuel Ungureanu a pierdut un proces important. A rămas cu onoarea ”nereparată”

Curtea de Apel Cluj a dispus în cursul săptămânii trecute să admită recursul formulat de către fostul director al Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă (foto jos), într-un proces în care se judeca cu Loredana Ungureanu, soția deputatului USR, Emanuel Ungureanu. Obiectul acestui proces era răspunderea delictuală.

Mai exact, Petru Șușcă a avut un conflict verbal cu deputatul USR Emanuel Ungureanu. Primul se declara hărțuit de deputatul USR, în timp ce cel de-al doilea l-a făcut pe Șușcă mafiot. În timpul acestui schimb de replici dure, Șușcă i-a spus lui Ungureanu că a mers la el în audiență pentru a-i angaja soția la Clinica de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

În dosarul 13015/211/2018*, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să îi dea dreptate lui Șușcă și să o lase pe soția parlamentarului cu onoarea nereparată. În primele două instanțe, Judecătoria Cluj și Tribunalul Cluj, Loredana Ungureanu a avut câștig de cauză, parțial.

Curtea de Apel a rejudecat dosarul

La Curtea de Apel Cluj, unde magistrații au avut la dosar toate sentințele și probele, s-a luat decizia rejudecării pe loc și a pronunțării unei decizii definitive, care i-a dat câștig de cauză lui Șușcă și a respins toate pretențiile medicului Loredana Ungureanu.

”Admite recursul declarat de paratul Șușcă Petru împotriva deciziei civile nr. 1679/A din 07.12.2020 a Tribunalului Cluj, pronuntata in dosar nr. 13015/211/2018*, pe care o casează in tot si in rejudecare dispune dupa cum urmeaza: Admite apelul declarat de paratul Suscă Petru impotriva sentintei civile nr. 1600/12.03.2020 pronuntata de Judecatoria Cluj Napoca in acelasi dosar pe care o schimba in tot in sensul ca respinge cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta Uungureanu Loredana in contradictoriu cu paratul Suscă Petru, ca nefondata. Respinge apelul declarat de reclamanta impotriva aceleiasi sentinte. Respinge recursul incident declarat de reclamanta Ungureanu Loredana impotriva aceleiasi decizii. Obliga pe intimata reclamanta Ungureanu Loredana sa plateasca recurentului parat Șușcă Petru suma de 100 lei, cheltuieli de judecata in recurs. Decizia este definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 16.11.2021”, se arată în sentința Curții de Apel Cluj.

De la ce a pornit scandalul

După schimbul de replici dintre cele două persoane publice, care a avut loc chiar în secretariatul Spitalului Județean Cluj, Loredana Ungureanu s-a simțit calomniată și a dat în judecată mai mulți jurnaliști dar și pe Petru Șușcă.

Instanțele de jduecată au respins procesele deschise împotriva jurnaliștilor, în timp ce dosarul deschis împotriva lui Petru Șușcă a avut un mers mai sinuos.

La sfârșitul anului 2020, Petru Șușcă a fost demis din funcăția de manager al Spitalului Clinic Județean Cluj, acuzând manevre politice făcute de fostul ministrul al Sănătății, USR-istul Vlad Voiculescu. În cursul anului 2021, sub noua conducere a Spitalului Județean Cluj, Loredana Ungureanu a fost angajată la Clinica de Dermatologie Cluj, acolo unde Petru Șușcă nu a vrut să o angajeze, pe motiv că sunt suficienți medici.

„A fost admis apelul declarat de mine împotriva sentinței civile pronunțate de Judecătoria Cluj-Napoca în același dosar pe care o schimba în tot, în sensul că respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Ungureanu Loredana, ca nefondată. Sincer, după logica mea, chiar nu pot să-mi explic de ce am pierdut până acum, dar faptul că doamna Ungureanu a fost angajată de către actuala conducere spune totul și confirmă că afirmația făcută de mine este adevărată.  După angajarea doamnei, observam cu toții că problemele din acest spital au dispărut, sau poate că soțul doamnei și-a pierdut telefonul mobil și nu mai are cu ce filma”, a declarat Șușcă.

Despre acest subiect a scris și Gazeta de Cluj, AICI.

Foto: facebook

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*