, ,

”Spartacus, idolul femeilor” condamnat la cinci ani și 11 luni. A devenit arhicunoscut după ce a spus celebra frază: ”Ami pare rău la domnii polițiști”

Posted by

În timpul pandemiei de coronavirus a existat un episod, cu mai multe persoane din București, Sectorul 5, care s-au bătut cu forțele de ordine, și care s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Printre aceștia, celebrul Vasile Badea, zis Spartacus. Înainte de scandal, Badea a făcut un live pe o rețea de socializare, în care a cerut intervenția forțelor de ordine.

Spartacus, idolul femeilor condamnat la inchisoare.
Spartacus, idolul femeilor condamnat la inchisoare.

”La un moment dat, în timpul petrecerii, inculpatul Badea Vasile a început efectuarea unei înregistrări în timp real (live) pe rețeaua de socializare Facebook, salvat sub denumirea ”Spartacus Idolul Fetelor – Video Live 2”, în care acesta a solicitat în mod ironic, pe fondul strigătelor aprobatoare ale celor din jur, prezența poliției, jandarmeriei și armatei pentru a le răsturna autovehiculele. Pe parcursul celor 18 minute ale înregistrării, inculpatul Badea Vasile continuă să aducă injurii și amenințări cu bătaia organelor de ordine, la modul generic, jurând în repetate rânduri că ”le va răsturna mașinile” și încurajând alte persoane participante la filmarea în timp real”, se arată în sentința de condamnare.

După o noapte petrecută în sediul Poliției, și după intervenția în forță, celebrul Spartacus a făcut o altă declaraie cunoscută: ”Ami pare rău la domnii polițiști”.

Condamnat pentru ultraj

Badea a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel București la o pedeapsă exemplară. El a primit cinci ani și 11 luni de închisoare, în regim de executare, decizia fiind definitivă.

În plus, trebuie să achite câte 3.000 de euro, în solidar cu ceilalți inculpați, la trei agenți de poliție, drept daune morale.

”Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cu închisoarea cea mai grea de 2 ani şi 9 luni, la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din suma celorlalte pedepse (o treime din 9 ani şi 6 luni, respectiv sporul de 3 ani şi 2 luni), urmând ca inculpatul Badea Vasile să execute pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani şi 11 (unsprezece) luni închisoare, în regim de detenţie”, se arată în sentință.

De asemenea, judecătorul a mai constat că Badea a folosit expresii precum: „hoţii, poliţia, heei, heei”, „hoţii, poliţia, trage tată, trage”, „puştii, puştii, 20 de ani, 21 de ani”, „revoluţie, revoluţie, nu mai tragi? Trage tată cu pistolul”, „Sectorul 5, ia uite ce face sectorul 5”, „Ia uite Iohanise ce face poliţia ta”, „hai Caracalul, Caracalul, hai”, „aşa, aşa, trage”, „poliţia de la Sectorul 5, poftim ce face”, prin care a incitat la violență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *