,

Speculă nesimțită la Festivalul Baloanelor. Cât a ajuns să coste o porție de cartofi prăjiți

Posted by

Un clujean care a fost în cursul zilei de duminică, la Festivalul Baloanelor a relatat despre prețul enorm la mâncare, practicat de comercianții care au fost prezenți.

Două porții de cartofi prăjiți au costat 60.90 de lei. Pe bonul fiscal emis de vânzător se poate vedea că cele două porții de cartofi prăjiți au cântărit 0.87 kilograme, pentru care clujeanul a fost pus să plătească 60.9 lei.

În marile piețe din Cluj Napoca, un kilogram de cartofi se vinde cu prețuri cuprinse între trei și patru lei. Cu alte cuvinte, de acești bani, omul și-ar fi putut cumpăra liniștit, minim 15 kilograme de cartofi.

Prețuri nesimțite la Festivalul Baloanelor cu Aer Cald.
Prețuri nesimțite la Festivalul Baloanelor cu Aer Cald.

”Parada baloanelor … Dacă vă gândiți să veniți cu copii, să știți că până la orele 17.00 nu vedeți baloane, dar în schimb puteți cumpăra 0,87 kg cartofi cu 60,90 lei. Data viitoare alegem Dubai-ul”, a scris Radu.

Parada baloanelor cu aer cald

Evenimentul a avut loc loc în perioada 22-24 septembrie 2023. Locația unde s-a desfășurat această manifestare a fost sdatul Mătrici, din județul Mureș.

Locul de desfășurare al celei de-a 17-a Parade de Baloane cu Aer Cald nu va fi terenul obișnuit de lângă Câmpul Cetății, ci satul Mătrici, situat la câțiva kilometri distanță.

Parada baloanelor cu aer cald a avut loc în perioada 22-24 septembrie.
Parada baloanelor cu aer cald a avut loc în perioada 22-24 septembrie.

Terenul este accesibilă de pe Drumul Principal. Satul se află pe partea dreaptă a râului Mureș, la 28 km nord-est de Târgu Mureș, la 5 km nord de localitatea Dămieni, la poalele Munților Bucin și aproape de Vf. Măgheruș (1777 m), arată organizatorii.

Cei care au dorit să se urce în nacela unui balon cu aer cald au avut de ales între cele două oferte ale organizatorilor. Fie un zbor liber cu durata maximă de 60 de minute, în funcție de condițiile meteo, fie la punct fix, balonul fiind ancorat.

Având în vedere că zborul cu balonul cu aer cald depinde în mod extrem de condițiile meteo, iar de obicei condițiile sunt ideale pentru decolare dimineața devreme sau după-masa târziu, ne adaptăm programul în consecință.

Din același motiv, ne rezervăm dreptul de a modifica programul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *