,

Spitalul Clujana a intrat pe linie COVID

Posted by

Autoritățile clujene au luat decizia luni de a introduce și Spitalul Municipal Clujana în categoria unităților sanitare care preiau și tratează pacienți cu COVID -19.

„În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19”, transmite CJSU Cluj.

Potrivit hotărârii, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

Autoritățile au anunțat încă de săptămâna trecută că analizează varianta introducerii încă unui spital în categoria celor dedicate pacienților infectați cu noul coronavirus.

Astfel, Spitalul Municipal va fi a patra unitate medicală de acest tip din Cluj-Napoca, alături de Spitalul de Boli Infecțioase, Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare, urmând să suplimenteze locurile pentru pacienții COVID-19 cu 17 paturi de ATI și alte circa 80 – 100 în saloane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *