Spitalul de carton de la Sala Polivalentă din Cluj este gata! A fost construit în două săptămâni!

Posted by

Autoritățile județene și locale au prezentat în cursul zilei de miercuri, spitalul de campanie de la Sala Polivalentă din Cluj Napoca, construit cu fonduri private.

 

Spitalul de campanie are 350 de paturi și va fi folosit în cazul în care celelalte spitale din linia 1, împotriva Covid 19, vor ajunge la capacitate maximă. „În această unitate, dacă vom avea nevoie de ea, vor fi internaţi pacienţi asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară. Dotări medicale nu sunt la nivelul unui spital, pentru că nu este vorba de un spital. Această unitate are capacitatea de 350 de paturi”, a declarat medicul epidemiolog Alexandru Coman.

Fondurile adunate din mediul privat s-au ridicat la peste un milion de lei. La acest spital de campanie vor lucra 80 de medici și asistente medicale.

Prezent la inaugurare, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat că este bucuros că acest spital s-a ridicat foarte repede. „Suntem bucuroşi să participăm astăzi la recepţia aproape finală a spitalului de campanie pe care, împreună cu sprijinul extraordinar pe care l-am primit de la Auchan România şi de la cei peste 40 de parteneri implicaţi în această operaţiune, am reuşit să-l organizăm. Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sper să n-o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean. Emil Boc, primarul Clujului a declarat că ar fi cel mai fericit om din lume dacă acest spital nu ar fi folosit niciodată.  „Mulţumesc Auchan România pentru că este alături de comunitatea noastră şi la bine, dar, mai ales, la greu. Astăzi avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sper să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirusului. Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea”, a spus Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *