Spitalul Humanitas funcționa ILEGAL. Îi lipsește un aviz important. Joi noaptea a fost declarat codul roșu de incendiu

Posted by

Cu doar șase zile înainte de a se aprinde, spitalul Humanitas din Cluj Napoca, a fost inspectat de către ISU Cluj, fiind descoperite lucruri grave.

Ei bine, cei de la spitalul privat Med Life Humanitas nu aveau actele necesare pentru a funcționa, dar cu toate astea, la momentul incendiului de joi noaptea, erau internate 29 de persoane.

Inspectorii ISU Cluj au desfășurat ultimul control la imobilul de pe strada Frunzișului în perioada 9-10.02.2023.

”S-au constatat 14 nereguli, printre care lipsa autorizației de securitate la incendiu, mijloace de primă intervenție (stingătoare) neverificate, iar centrala de detectare prezenta mai multe defecte la momentul controlului”, ne-au comunicat cei de la ISU Cluj.

Amendă prea mică dată de ISU Cluj

De asemenea, mai multe materiale combustibile erau depozitate în locuri nepermise. În acest sens, spitalul privat, mai spun cei de la ISU Cluj, a fost sancționat cu o amendă de 2.500 de lei.

În ultimii ani au fost efectuate trei controale la imobilul respectiv, fiind aplicate de fiecare dată sancțiuni. De asemenea, în 2020, Spitalul Privat Med Life Humanitas a fost sancționat pentru nesolicitarea autorizației de securitate la incendiu.

Între timp, cei de la Humanitas au început demersurile necesare și a obținut un aviz de securitate la incendiu.

Cod roșu și incendiu la Humanitas

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de la ISU Cluj Napoca au intervenit în noaptea de joi spre vineri, la un incendiu care a afectat un spital privat situat pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca.

”Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44. Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare”, au transmis ISU Cluj.

Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI.

Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu.

În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25. La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță.

O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *