Spitalul Militar din Cluj are un nou pavilion medical. Are dotări de ultimă generație!

Posted by

Astăzi a avut loc recepția lucrărilor de reabilitare a unei clădiri istorice din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca. Clădirea avea în urmă cu câțiva ani o bulină roșie dar a fost renovată complet, iar acum se poate spune că este una modernizată la ultimele standarde în materie.

În această clădire vor funcționa secția oftalmologie, compartimentul ORL, compartimentul de chirurgie oro-maxilo-facială și blocul alimentar.

”Obiectivul nostru permanent este să creștem calitatea actului medical, să îmbunătățim confortul și siguranța pacienților. Au fost montate trei lifturi: unul pentru targă (cu o capacitate de 28 persoane, folosit și pentru pompieri), unul pentru personal (cu o capacitate de 8 persoane), și un lift montcharge, pentru alimente. La reabilitarea sălilor de operații s-au utilizat materiale de construcții și tehnologii moderne. Conform standardelor în vigoare, există salon pentru persoane cu dizabilități. Saloanele dispun de un sistem de avertizare pentru asistente, prize de oxigen și de aer comprimat”, se arată pe pagina de facebook a Spitalului Militar Cluj.

La mansardă s-a amenajat o sală multifuncțională cu instalație pentru video-proiector și sistem de supraveghere video.

Noul bloc alimentar este echipat cu cuptoare de gătit profesionale, marmide, tigaie basculantă, masă caldă, hote profesionale, spălătoare de inox special. Pereții sunt tratați cu vopsea epoxidică.

De asemenea, clădirea dispune de o instalație de detecție la incendiu ultra-performantă, cu iluminat anti-panică în saloane, iluminat de semnalizare și centrală pentru acționare trape de fum.

Un răspuns

  1. Avatar Matei Mihaela
    Matei Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *